Avokado ir daudzu brokastu galvenā sastāvdaļa, taču bieži vien ir vilšanās, kad griežot augli, tas jau ir brūns vai sabojājies. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem un pārmērīgas ēdiena izmešanas, ir svarīgi zināt pareizo uzglabāšanas veidu.Izmantojot šo metodi, avokado paliks svaigi un nebrūnēs pat mēnesi
Lai avokado nesabojātos – neaizmirsti šo noslēpumu
Kā skaidro šefpavāre un “The Cross Legacy” dibinātāja Eimija Lina Krossa, populārā metode uzglabāt avokado ūdenī ir ne tikai neefektīva, bet arī bīstama veselībai, jo tā var veicināt baktēriju vairošanos.
Viņa norāda: “Sociālajos tīklos bieži redzams, ka avokado uzglabā ūdenī, bet tas patiesībā var radīt nopietnus veselības riskus.”
Taču ir drošāks un efektīvāks veids, kā saglabāt avokado svaigu līdz pat mēnesim.
Eimijas metode: vienkārša un pieejama visiem
Lai avokado saglabātu svaigu:
- Rūpīgi nomazgā avokado, lai noņemtu baktērijas un netīrumus.
- Nosusini tos.
- Ievieto hermētiskā traukā.
Eimija arī dalās ar savu “noslēpumu eliksīru”, kas ir pavisam vienkāršs – auksts ūdens un 5% destilētais baltais etiķis.
Kā sagatavot avokado mazgāšanai:
- Noņem uzlīmes no augļiem.
- Sajauc bļodā 60 ml baltā etiķa ar aukstu ūdeni.
- Iemērc avokado maisījumā uz divām minūtēm.
Svarīgi: neglabā avokado ūdenī ilgāk, jo etiķa garša var iesūkties auglī.
Ar šo vienkāršo metodi avokado paliks svaigi un gardi līdz pat 30 dienām – izmēģini un samazini pārtikas izmešanu!
Izmantojot šo metodi, avokado paliks svaigi un nebrūnēs pat mēnesi