Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par svētdien gaidāmajiem nokrišņiem un ūdens līmeņa paaugstināšanos.

19.06.2022. laika posmā no 11:00 līdz 23:00 Latvijas teritoriju šķērsos nokrišņu zona no rietumiem, teritorijas dienvidu daļā gaidāms ilgstošs stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu 20-39 mm, iespējams pērkona negaiss.

ESI INFORMĒTS par potenciāli applūšanai visvairāk pakļautajām teritorijām, jo sagaidāma palieņu un zemāko vietu applūšana. Ņem vērā, ka laika apstākļi var traucēt āra aktivitātēm. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana.

Pēc intensīvajām lietavām turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās Latvijas centrālo un austrumu daļas upju baseinu vidusteces un lejteces posmos, Lielupē arī augštecē. Applūdušas palienes un zemākās vietas. Ūdens līmenis vairākās upēs saglabāsies paaugstināts vēl nedēlās nogalē.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsSvētdienas rītā pienākusi ļoti skumja ziņa
Nākamais rakstsTavs HOROSKOPS veiksmīgam JŪLIJAM