Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši oranžo brīdinājumu par karstumu pirmdien. Sutīgs laiks būs arī turpmākajās dienās, rietumu puses mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība.

15.08.2022. dienas vidū un pēcpusdienā Latvijā gaidāms ļoti stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30…+32º. Karstums saglabāsies līdz 16.08.

15.08.2022. sākot no dienas vidus, Rīgā vēl saglabāsies stiprs karstums, bet 16.08. dienā gaidāms jau ļoti stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30…+32º.

ESI GATAVS, ka ļoti stiprā karstuma ietekmē pastāv veselības traucējumu risks iedzīvotājiem. Izvairies uzturēties tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti uzņem šķidrumu, padzeries regulāri visas dienas garumā. Pārdomā dienas aktivitātes, lai mazinātu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū). Seko atbildīgo institūciju norādījumiem! Vairāk https://www.nmpd.gov.lv/lv/bistams-karstums

Laika periodā līdz 16.08.2022. Latvijas rietumu daļā mežos saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsDiemžēl svētdien notikušas vairākas smagas avārijas – VIDEO
Nākamais rakstsKā samazināt apkures rēķinu? Noderīgi padomi!