Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi brīdina par laiku naktī uz piektdienu.

Naktī uz 22.12.2023. Latvijas austrumu daļā gaidāms sniegs, slapjš sniegs, nakts otrajā pusē vietām sniega sega būs pieaugusi par 5-9 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem 500-1000 m. Ceļi būs slideni! Dažviet uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Vienlaikus der atcerēties, ka atkušņa un nokrišņu ietekmē upēs turpina paaugstināties ūdenslīmenis. Plaši applūst upju palienes un zemākās vietas, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis pazeminājies. Ledus strauji zaudē savu izturību, palielinās lāsmeņu platības. Gaujas augštecē, atsevišķos Gaujas, Salacas un Daugavas upju baseinu posmos ledus sega kūst uz vietas. Ledus iešana šodien turpināsies Daugavā un citās centrālās un austrumu daļas upēs. Pļaviņu ūdenskrātuvē turpināsies ledus iešana un blīvēšanās. Pļaviņās ūdenskrātuvē ledus masas kustās posmā Pļaviņu pilsētas teritorijā, ledus sablīvējums ir gan lejpus, gan augšpus novērojumu stacijai. Ledus masu kustība kļūst lēnāka, tas sāk apstāties un ledus masas turpina blīvēties. Ūdenskrātuvē šodien gaidāmas krasas ūdenslīmeņa izmaiņas.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsHoroskopa zīmes, kurām JANVĀRIS būs īpaši labvēlīgs
Nākamais rakstsKāds laiks gaidāms Ziemassvētkos un pēc tiem?