Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku trešdien.

27.12.2023. pēcpusdienā un vakarā vietām Vidzemē gaidāms stiprs sniegs un sniega segas biezums pieaugs par 5-7 cm. Brīžiem putinās un redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem. Ceļi būs slideni.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Plaši applūdušas upju palienes un zemākās vietas, bet daļā upju ūdenslīmenis pazeminājies. Atkusnis mijas ar neliela sala periodiem, ir nokrišņi gan sniegs, gan lietus, tāpēc ūdenslīmenis pazeminās lēni, vairākās upēs pat ūdenslīmeņa kāpums atsākas. Pļaviņu ūdenskrātuvē turpinās ledus iešana. Kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsDiemžēl pēc svētkiem izplatītas visai skumjas ziņas
Nākamais rakstsKādēļ pirms vairākām dienām ceptie svētku gardumi var izrādīties bīstami veselībai?