Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši vairākus dzeltenos brīdinājumus par laika apstākļiem ceturtdien.

17.02.2022. pēcpusdienā jūras piekrastē saglabāsies ziemeļrietumu, rietumu vējš brāzmās līdz 20 m/s. Vakarā arī Vidzemē līča piekrastē rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 m/s. 17.02.2022. Rīgā laika posmā no 17:00 līdz 20:00 rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 m/s.

ESI INFORMĒTS, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Latvijas rietumu un centrālajos rajonos nokrišņu un vējuzplūdu ietekmē gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās. Applūdīs palienes un zemākās vietas. Atsevišķos upju posmos centrālajos rajonos gaidāma ledus iešana. Šis brīdinājums ir spēkā līdz pat 21. februārim!

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTumšie loki un maisiņi zem acīm – cēloņi un risinājumi
Nākamais rakstsParādās nepatīkamas ziņas par turpmāk gaidāmo laiku