Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izsludinājuši dzelteno brīdinājumu par laika apstākļiem pirmdienas vakarā.

07.02.2022. pēcpusdienā un vakarā valsts austrumu daļā turpināsies sniegs, slapjš sniegs, brīžiem snigs stipri un redzamība būs pazemināta zem 500 metriem. Kopējā nokrišņu summa atsevišķos rajonos sasniegs 7-8 mm. Būs apgrūtināta pārvietošanās, kā arī uz vadiem un koku zariem var veidoties stiprs slapja sniega nogulums. Atsevišķos rajonos tas var izraisīt koku zaru lūšanu un elektrolīniju bojājumus.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Atkušņa ietekmē paaugstināsies ūdens līmenis, applūdīs palienes un zemākās vietas. Lielupes augštecē gaidāma ledus iešana.

Iestājoties atkusnim upēs un ezeros paaugstināsies ūdens līmenis, applūdīs palienes un zemākās vietas.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsNepatīkamas ziņas par turpmāk gaidāmo laiku
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. februāris