Leģendārais latviešu komponists, grupas “Pērkons” dalībnieks Juris Kulakovs aizvadītajā pavasarī piedzīvoja smagas veselības problēmas, un vairs nebija redzams publiskos pasākumos. Kā viņam klājas gada nogalē, skaidroja izdevuma “Privātā dzīve” 21. decembra – 3. janvāra numurs.

Tieši maijā, kad bija plānot atzīmēt komponista 63. dzimšanas dienu, sākās nopietnas veselības problēmas un īpašo dienu viņš pavadīja slimnīcā. No Francijas atsteidzās arī komponista meita, kas vien norāda, cik nopietna bija situācija. Toreiz meita “Privātajai” sacīja, ka tēva stāvoklis ir mainīgs un esot dienas, kad viņš ir pavisam vārgs.

Gāja laiks un “Kulakova naktī” 21. augustā Rojā Juris tomēr kāpa uz skatuves, lai pateiktos sanākušajiem, tomēr pie klavierēm nesēdās. “Pērkons” uz laiku pieņēma aizvietotāju.

Kulakovs izdevumam atklāj, ka viņam bijušas sirds problēmas, par ļaunu nācis arī tas, ka laiku pa laikam iemalkojis. Nonācis daktera Andreja Ērgļa uzraudzībā. Tāpat šajā laikā uznākušas citas kaites – te zoba sakne iekaisusi un izrauta, te kataraktas operācija acīm. Šobrīd gan lielu sūdzību, par laimi, vairs neesot. Nu jau viņš šo to padarot arī savā studijā, turklāt 30. decembrī plānota viena privāta uzstāšanās ar “Pērkonu”, tāpat novembrī ierakstīta svētku uzstāšanās.

Pret Covid-19 Juris, lai gan negribīgi, bet ir sapotējies, jo citādi, piemēram, Ķekavas pilsētas svētkos nevarējis būt ar savējiem, tāpat garām gājusi vēl kāda ballīte. “Kā Dievs būs lēmis, tā notiks!” saka Juris, kurš saka, ka potēties piespieduši apstākļi.

Ziemassvētkus komponists bija iecerējis pavadīt Līvānos pie savas 93 gadus vecās mammas. Jaunajā gadā viņš latviešiem vēl, lai tas mūs atpestī no šī draņķa, jo kovids esot sačakarējis visu un teju visās jomās.

Visu materiālu atradīsiet izdevuma “Privātā dzīve” gada nogales dubultnumurā!

 

Iepriekšējais rakstsDiemžēl Pirmie Ziemassvētki noslēgušies ar lielu nelaimi
Nākamais rakstsIzplatīta pavisam jauna laika prognoze gada nogalei – zināms, kad varētu sākties atkusnis