Par turpmāk gaidāmo laiku stāsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

11.maijā Latvijā tika fiksēti pirmie šī gada +20°. Pilni +20° tika novēroti četrās stacijās – Rīgā, Jelgavā, Dobelē un Bauskā. Lai arī kopējā tendence norāda uz agrāku temperatūras paaugstināšanos, visbiežāk pirmo +20° atzīmi Latvijā sasniedzot aprīļa vidū vai beigās, tomēr ir arī gadi ar manāmi vēlāku siltuma iestāšanos. Apkopojot pēdējo 60 gadu datus, var secināt, ka šī gada pirmie +20° ir trešie vēlākie. Vēl vēlāk šāda temperatūra bija novērota 1979. gada 14. maijā, bet rekords pieder 1965. gada 6. jūnijā fiksētiem pirmajiem gada +20°. Savukārt agrākais, kad Latvijā gaiss iesila līdz +20°, bija 1968. gada 30. martā. Šī gada pavasaris ir ne tikai viens no vēsākajiem pēdējo gadu laikā, bet arī šī gada maija sākums ir bijis sausākais kopš 2006. gada.

Tomēr tuvāko septiņu dienu laikā, siltajai gaisa masai atkāpjoties no Latvijas, atkārtoti +20° netiek prognozēti. 

Sestdien laiks būs lielākoties mākoņains, bet jau svētdien mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies un arī uzspīdēs saule. Lai gan sestdien daudzviet no rietumiem gaidāms lietus, jau svētdien nokrišņu daudzums mazināsies, un vien vietām īslaicīgi uzlīs. Abās dienās dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas svētdien dienā Vidzemē būs brāzmains. Minimālā gaisa temperatūra naktīs gaidāma nedaudz zemāka nekā piektdien, gaisam atdziestot līdz +3…+8°, savukārt dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +9…+16° atzīmei, visvairāk gaisam uzsilstot valsts dienvidu daļā.

Pēc šī brīža prognozēm, nākamās darba nedēļas sākumā vēl vietām īslaicīgi līs, bet jau no nedēļas vidus, pietuvojoties anticiklonam no ziemeļiem, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Arī jaunnedēļ, tāpat kā nedēļas nogalē, dominēs galvenokārt lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Naktīs minimālā gaisa temperatūra lielākoties būs +2…+7° robežās. Nedēļas sākumā dienās gaiss iesils vien līdz +8…+14°, bet jau nedēļas vidū pakāpeniski kļūs siltāks un termometra stabiņš pakāpsies līdz jau līdz +10…+18° atzīmei.

Iepriekšējais rakstsLatvijas izlases “mūris” Merzļikins pēc treniņa Tamperē nāk klajā ar nepatīkamu paziņojumu
Nākamais rakstsAndri Kiviču jau gadiem nomoka kāds sadzīvisks jautājums