Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši virkni dzelteno un pat oranžo brīdinājumu par laiku piektdien.

14.01.2022. vakarā teju visā Latvijā rietumu, ziemeļrietumu vējš saglabāsies brāzmās 20-23 m/s, bet piekrastē vēja brāzmas sasniegs 25 m/s.

ESI GATAVS, ka nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami elektroapgādes traucējumi.

Sakarā ar straujo ledus veidošanos un iešanu, kā arī gaidāmo atkusni, applūdīs palienes un zemākās vietas. 13. janvārī plkst 12:00 ūdens līmenis Mūsā pie Bauskas 11.46 m LAS (93 cm virs NS “0”), Lielupē pie Mežotnes 7.31 m LAS (355 cm virs NS “0”). 14.01.2022. vakarā Rīgā ūdens līmenis saglabāsies +115…+130 cm LAS.

Gaujas lejtecē paaugstinās ūdens līmenis, to veicina stiprais vējš un arī ūdens pieplūde no upes augšteces. Applūdīs paliene.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. janvāris
Nākamais rakstsZiņo par nopietniem negadījumiem Vidzemē – FOTO