Svētdien, 12. decembrī, plkst. 20.00 kanāla TV3 ēterā un televīzijā Go3 būs skatāms vērienīgā muzikālā šova “X Faktors” lielais fināls, kurā tiks noskaidrots ceturtās sezonas uzvarētājs, kurš iegūs 10 000 eiro un ekskluzīvu līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju “Universal Music”. Par uzvaru šovā cīnīsies trīs finālisti – Grēta Grantiņa, Viktors Buntovskis un Eduards Rediko. Visi ienākumi no skatītāju balsojuma tiks ziedoti akcijai “Eņģeļi pār Latviju”.

Šova finālā katrs no dalībniekiem izpildīs divas dziesmas, no kurām viena būs ar kādu Latvijā atpazīstamu grupu/mākslinieku – ar dalībniekiem kopā uz skatuves kāps Aminata, Astro’n’out un Intars Busulis. Pēc abu dziesmu izpildīšanas tiks apturēts skatītāju balsojums, lai noskaidrotu trešās vietas ieguvēju. Pēc tam balsojums tiks atsākts un cīņu par uzvaru atlikušie dalībnieki turpinās šova superfinālā, kurā izpildīs vēl pa vienai dziesmai. Pēc šo dziesmu izpildīšanas tiks apturēts superfināla balsojums, apkopoti rezultāti un kronēts ceturtās sezonas uzvarētājs. Fināls būs īpašs ar to, ka visi balsojumā iegūtie ienākumi tiks ziedoti labdarības akcijai ”Eņģeļi pār Latviju”, kas šogad aicina palīdzēt 176 bērniem, kuru veselības uzlabošanai kopumā ir nepieciešami 373 217,32 eiro. Viena zvana cena – 1,42 eur (ar PVN).

Fināls būs īpašs ar to, ka uz skatuves kāps ievērojami pašmāju mākslinieki, kā piemēram “Prāta Vētra”, Dons, Aija Adrejeva ar “Very cool people” un citi, kā arī visa balsojuma summa tiks ziedota labdarības akcijai “Eņģeļi pār Latviju”.

Kā jau lielajam šova finālam pienākas, vakara gaitā skatītājus pie TV ekrāniem priecēs tautā iemīļoti muzikālie viesi. Uz skatuves kāps pašmāju supergrupa “Prāta vētra”, kas izpildīs dziesmu “Aiz sienas” no jaunā albuma “Gads bez kalendāra”. Tāpat uz skatuves kāps arī Dons, kurš izpildīs dziesmu “Tas rakstīts debesīs. Piena ceļš”, kā arī Aija Andrejeva, kura kopā ar atraktīvo grupu “Very cool people” uzburs Vudstokas festivāla sajūtu.

“Vēlos dalībniekiem novēlēt ko ļoti vienkāršu. Lai piepildās viss kārotais un grūtajos brīžos dalībnieki neiemet plinti krūmos. Pārējais viss jau sakārtosies,” to dalībniekiem novēl mūziķis Dons.

“Pirms lielā fināla jūtos nedaudz satraukts, bet tajā pašā brīdī arī ļoti priecīgs, ka jau esmu iekļuvis TOP3. Satraukums, protams, ir, bet tas ir vairāk patīkams satraukums, jo ir apziņa, ka nebūs jādzied glābējdziesma, ka neviens ārā neizlidos un vajag vienkārši izbaudīt pēdējo tiešraidi. Kopā viss, kas ir piedzīvots “X Faktorā”, ir kolosāla pieredze. Esmu ieguvis jaunus draugus un paziņas, jaunu pieredzi, kura man tiešām būs noderīga arī turpmākajā dzīvē. Esmu patiesi laimīgs, ka izlēmu atnākt uz šova atlasi,” ar prieku atzīst finālists Viktors Buntovskis.

“Esmu priecīgs, bet tajā pašā brīdī ļoti bēdīgs, jo saprotu, ka jau šo svētdien viss beigsies. Vairāk nekā divus mēnešus es strādāju ar lielisko “X Faktora” komandu, man bija tāda iespēja iespēja iepazīties ar tik talantīgajiem cilvēkiem. Man ir tikai pozitīvas emocijas. Tāds milzīgs darbs tika padarīts, par ko esmu ļoti laimīgs. Ar nepacietību gaidu šova finālu! Kolosāla pieredze. Iemācījos ātri reaģēt uz visu, kas notiek apkārt, kļuvu pārliecināts par sevi, patika tas, ka dziedāju tiešraidēs. Patika strādāt ar visu “X Faktora” komandu, ar savu mentoru, protams, jo viņi visi dod ļoti vērtīgus padomus, kā padarīt savus priekšnesumus labāk. Man pietrūkst šī skatuves, atmosfēra, ļoti skumji, tiešām, bet atcerēšos šo visu tikai ar smaidu!” tā finālists Eduards Rediko.

“Visu laiku svārstos starp milzīgu laimi un bēdu sajūtu. Laimi, jo šis ir bijis krāšņākais piedzīvojums manā dzīvē un bēdas, jo zinu, ka tūlīt tas viss beigsies. Ir tik ļoti pierasts pie šī “X Faktora” ikdienas ritma, ka vairs negribas šķirties. Satraukums ir katru nedēļu sākot jau no atlases kārtas, bet šobrīd tas satraukums jau sniedz baudu un prieku. Kaut ko šādu pieredzēt katram negadās un es vienmēr būšu pateicīga ikkatram, kurš mani iedrošināja šeit atnākt, palikt, cīnīties un tikt līdz pašām beigām,” pateicīga ir fināliste Grēta Grantiņa.

Kā jau lielajam šova finālam pienākas,  vakara gaitā skatītājus pie TV ekrāniem priecēs tautā iemīļoti muzikālie viesi. Uz skatuves kāps pašmāju supergrupa “Prāta vētra”, kas izpildīs dziesmu “Aiz sienas” no jaunā albuma “Gads bez kalendāra”. Tāpat uz skatuves kāps arī Dons, kurš izpildīs dziesmu “Tas rakstīts debesīs. Piena ceļš”, kā arī Aija Andrejeva, kura kopā ar atraktīvo grupu “Very cool people” uzburs Vudstokas festivāla sajūtu.

Iepriekšējais rakstsVecāki joprojām nesaprot, kādēļ “zaļajos” veikalos dažkārt nevar iekļūt kopā ar bērniem
Nākamais rakstsNofilmē nopietnu negadījumu klusā dzīvojamā rajonā Jelgavā – VIDEO