Šonedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņš pakāpsies pat līdz +20° atzīmei, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.Izskan pavisam jaunas sinoptiķu prognozes šai nedēļai

Aizvadītajā nedēļā laiks bija vēss, palaikam lija un vējš brīžiem kļuva brāzmains. Naktīs tika novērota salna, naktī uz 9.maiju termometra stabiņš noslīdēja līdz pat -1…-6° atzīmei – piecās novērojumu stacijās tika pārspēti aukstuma rekordi, savukārt divās stacijās arī dekādes un mēneša rekordi. Savukārt naktī uz 11.maiju visā Latvijā bija novērojama spoža ziemeļblāzma, Zemi skāra vairāk nekā divdesmit gadu laikā spēcīgākā ģeomagnētiskā vētra. Pakāpeniski paaugstinoties atmosfēras spiedienam, brīvdienas lutināja ar labiem laikapstākļiem – bija saulains un sauss laiks.

Nedēļas pirmajā pusē debesīs varēsim novērot mākoņus, tomēr palaikam arī uzspīdēs saule. Pirmdiena paies bez nokrišņiem, savukārt otrdien un trešdien vietām nolīs neliels lietus. Visā valstī pūtīs lēns vējš, tādēļ arī naktīs atsevišķos rajonos var izveidoties migla, kas pasliktinās redzamību! Naktīs gaiss lielākoties atdzisīs līdz +6…+9°. Pirmdien termometra stabiņš pārsvarā dienā saglabāsies +13…+18° robežās, savukārt otrdien un trešdien gaiss iesils līdz +15…+20°, dažviet piekrastē būs par kādu grādu vēsāk.

Saglabājoties anticiklona ietekmei, arī atlikušās nedēļas dienas solās būt labvēlīgas. Nedēļas otrajā pusē mākoņi mīsies ar sauli un lietus atsevišķās dienās būs novērojams lokāli. Naktis un dienas kļūs siltākas – nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +7…+12°, un dienās tas pakāpsies līdz +17…+23°, vien piekrastes rajonos būs nedaudz zemākas gaisa temperatūras.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsViss būs kārtībā! Lieli jaunumi efektīgās mūziķes Katrīnas Dimantas dzīvē
Nākamais rakstsHoroskopa zīmes, kurām 2024. gada MAIJS būs īpaši VEIKSMĪGS