Nedēļas izskaņa aizritēs sausa, taču aukstums tuvākajās naktīs vēl ir gaidāms, termometra stabiņam teritorijas lielākajā daļā noslīdot līdz -1…-5° atzīmei. Maija otrā nedēļa nesīs pavasarīgāku laiku – nokrišņi nav gaidāmi, un gaisa temperatūra jau nedēļas vidū diennakts gaišajās stundās daudzviet varētu sasniegt +15…+18°, un naktīs gaisa temperatūra pieturēsies virs 0° atzīmes, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī svētdien gaidāmi līdzīgi laikapstākļi – uzspīdēs saule un mākoņu debesīs būs maz, diennakts paies bez nokrišņiem un vējš turpinās pūst lēni. Naktī vēl gaisa temperatūra daudzviet pazemināsies līdz 0…-4°, vietām piekrastē būs 0…+4°, tomēr dienā gaiss valsts lielākajā daļā iesils līdz +10…+14°, Kurzemē līča piekrastē +8…+11°.

Jaunnedēļ ieplūdīs siltāka gaisa masa un pakāpeniski kļūs siltāks. Dienas būs saulainas, tomēr palaikam debesis aizklās arī mākoņi. Būtiski nokrišņi nav sagaidāmi, kā arī dominēs lēns vējš. Nedēļas sākumā naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +2…+7° robežās, taču diennakts gaišajās stundās iesils līdz +10…+16°. Bet jau no nedēļas vidus, diennakts tumšajās stundās tā nebūs zemāka par +7…+12°, bet dienā termometra stabiņš sasniegs +15…+20° atzīmi.

 

Iepriekšējais rakstsDiemžēl izskanējusi sēru vēsts populārā seriāla “UgunsGrēks” faniem
Nākamais rakstsSestdienas rītā saņemta ļoti skumja vēsts