Ņemot vērā ārkārtas situāciju valstī un valdības notiektos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, no 21.oktobra apmeklētājiem būs slēgtas Līgatnes dabas takas un dabas centri Slīterē, Ķemeros, Rāznā un Salacgrīvā un informācijas centrs Ķemeru Nacionālajā parkā. Taču pārējās Dabas aizsardzības pārvaldes (Pārvalde) uzturētās takas, laipas, skatu torņi un platformas īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās ir brīvi pieejamas. 

“Daba ir lielisks avots, kur smelties mieru, klusumu, iedvesmu vai atjaunot enerģiju. Tā ir “telpa”, kurā šobrīd atrasties un atpūsties ir visdrošāk, ja vien ievērojam būtiskāko prasību – nedrūzmēties. Tāpēc aicinām atpūtai dabā izvēlēties mazāk zināmus, no lielajām pilsētām attālākus galamērķus, izvairīties no tūlītējas ziņu portālos ieteikto maršrutu vai objektu apmeklēšanas, jo šos ieteikumus tuvākajā nedēļas nogalē parasti izmanto daudzi dabas tūristi”, pauž Pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns.

Pārvaldes uzkrātie dabas taku apmeklētāju skaitītāju dati liecina, ka lielākā noslodze dabas objektos ir darbdienu vakaros un brīvdienās. Turklāt visnoslogotākās teritorijas ir Ķemeru Nacionālais parks, Gaujas Nacionālais parks un dabas parks “Daugavas loki”.

Lai rastu jaunu iedvesmu atpūtai dabā un izvairītos no drūzmēšanās, iesakām izmantot Pārvaldes uzturēto mobilo lietotni  “Dabas Tūrisms”, kas sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā. Tajā ir vairāk nekā 500 dažādu dabas tūrisma galamērķu – gan dabas takas, gan skatu vietas, torņi, visā Latvijas teritorijā. Lietotnes saturs ir sakārtots 10 dažādās kategorijās, kas ļauj ērti izvēlēties sev piemērotāko veidu ceļošanai dabā.

Savukārt Līgatnes dabas taku iemītnieku dzīvi attālināti var izzināt taku mājaslapā www.ligatnesdabastakas.lv, kur skatāmi dzīvnieku video un foto, kā arī lasāmi izzinoši apraksti. Savukārt  sociālajā tīklā Facebook www.facebook.com/LigatnesDabasTakas/ regulāri publiskojam informāciju par dzīvnieku ikdienas gaitām.

Iepriekšējais raksts“Rīga Plaza” tieši pirms stingrā “lokdauna” izplata paziņojumu
Nākamais rakstsDiemžēl nav patīkamu ziņu par laiku tuvākajās dienās; pēc tam tas mainīsies