Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši sarkano brīdinājumu par stipru karstumu visā valsts teritorijā. Tas ir spēkā līdz otrdienas plkst. 21.

28.06.2022. dienā Latvijā gaidāms ekstremāli stiprs karstums – vietām gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +33º.

28.06.2022. dienā Rīgā gaidāms ekstremāli stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +33º.

28.06.2022. pēcpusdienā, laikā no 13:00 līdz 16:00, Latvijā sāks veidoties gubu-lietus mākoņi, kas nesīs pērkona negaisu un lietusgāzes, vietām tās būs stipras, negaisa laikā dažviet gaidāms vēja brāzmām līdz 15 m/s. Lokāli iespējama krusa. Atsevišķos rajonos negaiss turpināsies arī naktī uz trešdienu.

ESI INFORMĒTS, ka var veidoties pērkona negaiss. Īpaši piesardzīgs esi vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos, atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana.Āra aktivitātes var tikt traucētas. Ja vien iespējams, meklē patvērumu slēgtās telpās.

RĪKOJIES, ir gaidāms ekstremāls karstums, un ir būtiski paaugstināts veselības traucējumu risks iedzīvotājiem! Neuzturies tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti uzņem šķidrumu, padzeries regulāri visas dienas garumā. Samazini plānotās dienas aktivitātes, kuras var radīt papildu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū). Seko atbildīgo institūciju norādījumiem! Vairāk https://www.nmpd.gov.lv/lv/bistams-karstums. Ir iespējami infrastruktūras funkcionēšanas traucējumi.

 

Iepriekšējais rakstsBeidzot izskan patīkama ziņa – kad beigsies svelmainais karstums?
Nākamais rakstsLieli jaunumi kādreizējā “Talantu Fabrikas” uzvarētāja dzīvē