Tuvākajās dienās no ziemeļiem ieplūdīs auksta gaisa masa, kas nesīs aukstu turpmāko nedēļu – dienās pieturēsies sals, savukārt naktīs gaiss atdzisīs līdz pat -15…-17°. Nedēļas sākumā dominēs ziemeļu vējš un laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, bet nedēļas otrajā pusē, pastiprinoties ciklona ietekmei, biežāk snigs un Ziemassvētki, visticamāk, būs balti, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien debesis būs pārsvarā apmākušās, taču vietām uzspīdēs arī saule. Naktī daudzviet snigs, valsts rietumu daļā arī lietus un slapjš sniegs, dienā vietām nedaudz uzsnigs. Satiksmes dalībniekiem jābūt piesardzīgiem – ceļi būs slideni! Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, kas piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-19 m/s, naktī jūras piekrastē līdz 21 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs 0…-6° un dienas laikā pakāpeniski turpinās pazemināties.

Otrdien mainīgs mākoņu daudzums. Naktī daudzviet, dienā vietām snigs un atsevišķos rajonos sniega segas biezums pieaugs par 1-3 cm. Pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra būs -2…-7° robežās, savukārt valsts austrumu daļā būs vēsāk – dienā līdz -9°, naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -8…-12° atzīmei.

Nedēļas vidū nokrišņu daudzums samazināsies, kā arī saglabāsies lēns vējš. Debesīm skaidrojoties, termometrs rādīs zemākās temperatūras nedēļas ietvaros – naktīs austrumu un centrālajos rajonos tās var nokristies līdz -10…-17° atzīmei.

Balstoties uz aktuālajām prognozēm, Ziemassvētku brīvdienas, būs aukstas un sniegotas. Ciklona ietekmē gaidāma snigšana, sniega segas biezumam sasniedzot 4-8 cm lielākajā daļā Latvijas teritorijas.

Cik bieži Latvijā ir bijuši “balti” Ziemassvētki? Ziemassvētkos lielākā daļa cilvēku vēlas kaut nelielu sniega segu, kas veicina svētku sajūtu un ienes vairāk gaišuma šai gada tumšākajā periodā. Bet cik bieži ir “balti” Ziemassvētki, un cik bieži tie jāpavada bez sniega? Pēdējos 60 gados lielākajā daļā Ziemassvētku ir bijusi 1-10 cm bieza sniega sega, un vidēji visbiezākā sniega sega ir bijusi 2010. un 1981. gadā – attiecīgi 31 un 30 cm. 

Iepriekšējais rakstsCovid-19 laupa 7 bērnu mammas Lindas dzīvību; radinieki steidz vakcinēties
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 20. decembris