Sestdienas rītā Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē notika atvadīšanās no noslepkavotā advokāta Pāvela Rebenoka, kuru paša mājā Langstiņos naktī uz 20. septembri nežēlīgi nosita vairāki laupītāji.

Policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta – par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Mazāk ticama esot versija, ka notikušais saistīts ar Rebenoka profesionālu darbību, bet tieši šai versijai tic viņa draugi un sabiedrotie. Rebenoka partneris Ingus Balandins bija vienīgais slepkavības aculiecinieks un, lai gan smagi cieta arī pats, izdevumam “Vakara Ziņas” ekskluzīvi pastāsta traģiskās nakts notikumus.

Ingus atceras, ka liktenīgajā naktī, atgriežoties mājās no ģimenes drauga dēla dzimšanas dienas, izlaiduši pagalmā savus trīs čivavas šķirnes suņus, kuri rējuši. Apkārtnē gan nekas aizdomīgs nav bijis manāms un laupītāji pilnīgi noteikti neesot bijuši iekšā mājā – citādi suņi rietu nepārtraukti, stāsta veterinārās klīnikas īpašnieks Balandins.

Pāvels bijis apaukstējies, tādēļ Ingus vārījis tēju, bet mājas saimnieks devies augšā pārģērbties. Pēkšņi virtuvē ieskrēja trīs vīri melnā un maskās, un ar turpat no terases paņemtie dēļiem sākot nežēlīgi sist saimniekus. Nav bijis ne iespēju, ne laika aizstāvēties, viss noticis ļoti ātri. Viņi sisti ar dūrēm, spārdīti. Ingus redzējis, kā uzbrucēji spārda Pāvela galvu, viņš gulējis asinspeļķē.

Ingum pavēlēts parādīt seifu, kura gan mājās nemaz nav. Tad viņš vests uz otro stāvu, kur laupītāji savākuši dārglietas un “Rolex” pulksteņu kolekciju. Kādā brīdī Balandins vēl redzējis, ka Pāvels bijis dzīvs, pat centies apsēsties, bet laupītāji viņu atkal nogāzuši un spārdījuši galvu tik ilgi, kamēr advokāta dzīvība izdzisusi.

Lai gan Ingum ir ļoti smagi runāt, viņš to dara gan Pāvela piemiņas vārdā, gan tāpēc, ka viņam tonakt krieviski piedraudēts, ka laupītāji atgriezīsies pēc viņa, ja kādam šo visu izstāstīs. Ingus pēc notikušā turas ar draugu palīdzību, policija viņam nav nodrošinājusi ne drošu patvērumu, ne apsardzi.

Ingus netic, ka tā bijusi parasta laupīšana, jo tad nebūtu iemesla nogalināt mājas saimnieku Pāvelu, kurš varētu pats parādīt, kur stāv vērtīgās lietas. Laupītāji, visticamāk, vēl saimnieku prombūtnes laikā atmūķējuši pagalma durvis no pirts puses, tādēļ spēja pārsteigt Pāvelu un Ingu nesagatavotus. Pēc Pāvela nogalināšanas laupītāji centušies nomazgāt pēdas ar verdošu ūdeni, spirtu saturošiem līdzekļiem un pat trauku mazgājamo līdzekli.

Balandins stāsta, ka viņa un Pāvela telefoni atņemti un iemesti tualetes podā, tādēļ viņš pēc atjēgšanās skrējis pēc palīdzības pie kaimiņiem, kur izsaukti visi operatīvie dienesti. Ingus turklāt vēl uz 24 stundām aizturēts un nopratināts.

Plašāk izdevuma “Vakara Ziņas” 25. septembra numurā.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pavels Rebenoks (@_terrazini_) on

Iepriekšējais rakstsNotverti vainīgie, kuri Zolitūdes dārziņā iešāva sejā atnākušam tētim – VIDEO
Nākamais rakstsIzskan svarīga ziņa Latvijas iedzīvotājiem, kuri maksā par apkuri