Nedēļas nogalē ugunsgrēkos gāja bojā trīs cilvēki, vēsta glābēji.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 22. janvāra plkst. 06.30 līdz 25. janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 89 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, 40 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 12.54 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Skrundas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī pie plīts dega grīda 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no spēcīgi piedūmotās ēkas iznesa vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Šajā mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors, kuram bija izņemta baterija, savukārt par sadūmojumu ēkā brīdināja kaimiņu uzstādītais dūmu detektors. Plkst. 13.57 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos ir jāuzstāda dūmu detektori, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par mājoklī izveidojušos sadūmojumu. Bieži vien tieši kaimiņi sadzird dūmu detektora signālu un zvana uz 112. Traģiskākie ugunsgrēki nereti norisinās nelielās platībās, notiekot gruzdēšanai vai degšanai ar nelielu liesmu, kā rezultātā intensīvi izdalās degšanas produkti. Tieši dūmu detektors, kas savlaicīgi ar skaļas skaņas palīdzību signalizē par izveidojušos sadūmojumu, ļauj cilvēkiem izglābties!

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Talsu novadā, kur cilvēki bija ielūzuši ūdenstilpes ledū. Viens cilvēks, kurš saviem spēkiem bija izkļuvis no ūdens, tika nogādāts krastā un nodots NMPD mediķiem. No ūdenstilpes tika izcelts arī bojāgājis cilvēks.

Piektdien plkst.21.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Apes novadu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā 120m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas iznesa divus bojāgājušus cilvēkus. Blakus esošā ēkā tika atrasts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD. Mediķiem tika nodots arī cilvēks, kurš bija mēģinājis iekļūt ēkā pirms VUGD ierašanās un cietis. Plkst.02.09 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors šajā ēkā uzstādīts nebija.

Plkst.20.02 tika saņemts izsaukums uz Valmiermuižu, kur divstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklī dega grīda 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki. Plkst.20.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.10.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Bauskas novadā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas bēniņos dega siltumizolācija 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki. Plkst.13.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.06.30 tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega vienstāva dārza māja un piebūve kopumā 60m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Plkst.10.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgam FEBRUĀRIM
Nākamais rakstsNeprātīgs veca “golfiņa” stūrētājs pa Jūrmalas šoseju bēg no policijas, ātrums pārsniedz 170 km/h – VIDEO