Tāpat kā aizvadītajā nedēļā, tā arī šonedēļ laika apstākļus turpinās noteikt vairāku ciklonu darbība, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien un otrdien tie atnesīs brāzmaināku vēju, lielākajā daļā valsts teritorijas sasniedzot 15-19 m/s, bet jūras piekrastē vētras spēka brāzmas. Trešdien sagaidīsim nokrišņus, kas dažviet būs stipri. Nedēļas pirmajā pusē Latvijas teritorijā ieplūdīs arī nedaudz siltāka gaisa masa – sniegu nomainīs lietus, un gaisa temperatūra lielākoties būs virs 0° atzīmes, līdz ar to vietām pakusīs izveidojusies sniega sega. Šī brīža prognoze gan liecina, ka džemperus varēs nelikt pārāk dziļi skapī, jo nedēļas nogalē atkal paliks aukstāks.

Pirmdien kā dienas, tā arī nakts laikā debesis lielākoties aizklās mākoņi. Naktī tie vietām atnesīs nelielus nokrišņus, savukārt dienā, sākot no rietumiem, Latviju šķērsos nokrišņu zona – teritorijas lielākajā daļā būs novērojams sniegs, slapjš sniegs, rietumos arī lietus. Vietām austrumu un centrālajos rajonos gaidāma atkala, tāpēc atsevišķos posmos ceļi būs īpaši slideni! Lai gan vējš mēreni līdz mēreni stipri pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem, tas dienas laikā visā valstī brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet no dienas vidus piekrastē sasniegs līdz pat 20-23 m/s! Naktī gaiss atdzisīs līdz +1…-4°, austrumu rajonos būs aukstāk, -5…-10°, tomēr dienā gaiss iesils līdz -2…+4°.

Turpmākajās dienās laika apstākļi saglabāsies līdzīgi, tos turpinās ietekmēt vairāku ciklonu darbība – saules starus ieraudzīsim vien brīžiem, palaikam sagaidīsim nokrišņus un izjutīsim brāzmaināku vēju, kas būs stiprāks tieši piekrastes rajonos un dominēs no dienvidiem. Ieplūstot nedaudz siltākam gaisam, lielākoties gaidāms lietus un slapjš sniegs, taču vēl dažviet uzsnigs. Īpaša uzmanība nokrišņiem jāpievērš trešdien, jo vietām tie būs stipri. Gan naktīs, gan dienās maksimālā un minimālā gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, termometra stabiņš lielākoties pieturēsies 0…+5° robežās, tik dažviet austrumu rajonos tas var noslīdēt par kādu grādu zemāk.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas nogalē spiediens paaugstināsies un laiks kļūs labvēlīgāks – nokrišņi mitēsies un vējš kļūs lēnāks. Lai gan drēbes paliks sausākas un sejā nesitīsies vējš, atkal gaisa temperatūra pazemināsies un lielākajā valsts daļā sasniegs mīnusus.

Iepriekšējais rakstsAgresīvs šoferis Rīgā cenšas pārmācīt “konkurentu” – karma reaģē nekavējoties! – VIDEO
Nākamais rakstsPie vakariņu galda kavaliera Toļika klātbūtnē Magones draudzene izsper nešpetnu joku