Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 1. decembra plkst. 6.30 līdz 4. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 171 izsaukumu – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, 113 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 22.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Mārstaļu ielu Rīgā, kur četrstāvu neapsaimniekotā ēkā dega trešais stāvs 70 m2 platībā, kā arī ceturtais stāvs un starpstāvu pārsegums 40 m2 platībā. No blakus esošajām ēkām tika evakuēti 12 cilvēki. Plkst. 01.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 04.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Ozolaines pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts. Dzēšanas darbu laikā, ēkā tika atrasts bojāgājušais. Mājas degšanas platība bija 50 m2 un plkst. 06.04 ugunsgrēka izplatību izdevās ierobežot. No liesmām nosargāta blakus esošā saimniecības ēka un vieglā automašīna. Degšana likvidēta plkst. 09.55.

Piektdien plkst. 17.04 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu angāra tipa noliktava, kur izveidots ofiss. Kopējā degšanas platība bija 700 m2 un iekšā angārā sadega divi traktori un divi mikroautobusi, savukārt divi traktori tika evakuēti. Lai likvidētu šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku, dzēšanas darbos piedalījās 38 ugunsdzēsēji glābēji un plkst. 23.32 darbu notikuma vietā noslēdza.

Plkst. 16.48 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Nometņu ielu Daugavpilī, kur dega sliežu sniega tīrīšanas vilciena vagona grīda 3 m2 platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 19.00 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Īsi pēc divpadsmitiem dienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz 11.novembra krastmalu Rīgā, kur ūdenī redzams cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku pamanīja, hidrotērpā aizpeldēja līdz cilvēkam un nogādāja to krastā. Cilvēks nodots NMPD mediķiem.

Kā iepriekš tika ziņots, 30. novembrī plkst. 12.47 tika saņemts izsaukums uz Gāles ielu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva angārs ar gatavo produkciju 720 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja fakts, ka angāra telpās atradās gatavā produkcija lielā daudzumā un pastāvēja izplatīšanās draudi, kā arī bija radies liels sadūmojums. Notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs. Ugunsgrēka likvidācijas darbos tika iesaistīta arī uzņēmuma tehnika. Šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst. 23.53, bet svētdien plkst. 19.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās trīs diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji 39 reizes devās uz izsaukumiem, kuros koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas, gājēju ietves. Lielākā daļa izsaukumu saņemta Rīgā un Vidzemē.

 

Iepriekšējais rakstsParādās jaunas ziņas par leģendāro apvienību “Labvēlīgais tips”
Nākamais rakstsTavs veiksmes HOROSKOPS 2023. gada DECEMBRIM