Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13. oktobra plkst. 6.30 līdz 16. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 176 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, 110 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi. Traģiski bojā gājuši trīs cilvēki.

Svētdien plkst. 23.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Druvienas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 00.20 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 19.17 saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega malka 2 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanas no mājas evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 20.40 degšana tika likvidēta.

Divos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas amatpersonām. Četros pēcpusdienā darbs notikumā tika noslēgts.

Plkst. 13.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Gaiķu pagastu, kur dega saimniecības ēka 80 m2 platībā, kūdras kaudze 20 m2 platībā un blakus esošās saimniecības ēkas ārsiena 5 m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku paša spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, cieta cilvēks, kurš nodots NMPD darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.26.

Sestdien plkst. 13.57 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ilmājas ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā bija jūtami dūmi, dzirdama dūmu detektora skaņa. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,2 m2 platībā.  No piedūmotā mājokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.  Plkst. 14.31 ugunsgrēks likvidēts. 

Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti!

Plkst.  9.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur trīsstāvu biroja ēkā dega sadzīves mantas 10 m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 11.11 ugunsgrēks likvidēts. 

Pusdeviņos no rīta tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Pilteni, kur ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, nodeva Valsts policijas darbiniekiem un deviņos no rīta darbu notikumā noslēdza.

Naktī uz sestdienu plkst. 03.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Andreja Pumpura ielu Daugavpilī, kur dega vienstāva šķūnis 1 m2 platībā. No ēkas tika izglābts viens cilvēks, kurš notikumā arī cieta.  Plkst. 4.05 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās dienās Latvijā saņemti četri izsaukumi, kur cilvēki apmaldījušies mežā – uz Dobeles novadu, Rēzeknes novadu, Valkas novadu un Dienvidkurzemes novadu. Trijos gadījumos, izmantojot specializētās autocisternas raidīto skaņas un gaismas signālu, tika norādīts pareizais virziens izejai no meža. Vēl vienā gadījumā cilvēku ugunsdzēsēji glābēji atrada mežā un tā kā viņš saviem spēkiem nevarēja izkļūt, izmantojot mobilizācijas dēli, ugunsdzēsēji glābēji viņu iznesa no meža un nodeva NMPD.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 16. oktobris
Nākamais rakstsLiels notikums dziedošā policista Puzikova dzīvē