Aizvadītajā nedēļā laika apstākļi bija mainīgi –  piedzīvojām gan vējainu un lietainu laiku, gan arī siltas un saulainas dienas. Pēdējā vasaras nedēļa mūs iepriecinās, jo Latvijas teritorijā laika apstākļus pārsvarā noteiks anticiklons – redzēsim mazāk lietus lāses un biežāk uzspīdēs saule. Tikai nedēļas izskaņā mūsu teritorijā varētu atgriezties lietus mākoņi, kas nesīs intensīvākus nokrišņus, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.Jaunas vēstis par nedēļas turpinājumā gaidāmo laiku

Naktī uz pirmdienu vēl vietām valsts centrālajos un austrumu rajonos uzlīs, bet dienu aizvadīsim bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +12…+17°, bet dienā termometra stabiņa atzīme jau pakāpsies līdz +20…+25°.

Otrdiena arī būs mierīga un lielākoties bez nokrišņiem, tikai rīta stundās vietām dienvidaustrumu rajonos gaidāms īslaicīgs lietus. Dienā lielākajā teritorijas daļā spīdēs saule un gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā pirmdien. Naktī uz otrdienu gan gaiss atdzisīs līdz +10…+15°, vietām Latgalē būs par kādu grādu vai diviem siltāk.

Nedēļas vidū būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas. Pūtīs lēns vējš, būs neliels mākoņu daudzums un gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās pārsvarā pieturēsies +11…+16° robežās. Arī dienas būs vasarīgi siltas, gaisam daudzviet iesilstot līdz +20…+25°.

Pēc šī brīža prognozēm, nedēļas nogalē Latvijas teritorijā turpinās dominēt relatīvi silta gaisa masa, tāpēc laiks saglabāsies patīkami silts, taču, pazeminoties atmosfēras spiedienam, varēsim novērot vairāk lietus mākoņus.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsDiemžēl trešdienas rīts nesis pagalam skumjas vēstis
Nākamais rakstsTirgotājs “Maxima” spiests nākt klajā ar nepatīkamu vēsti