Latvijas teritorijai tuvojas ciklons Ciaran no rietumiem, kas līdz šim Rietumeiropai atnesis ārkārtīgi stipras vēja brāzmas un stiprus nokrišņus. Vējuzplūdu ietekmē applūdušas piekrastē esošās teritorijas. Francijā, Bretaņas rietumos vēja ātrums brāzmās sasniedzis 57,5 m/s un pārspēti līdzšinējie vētru rekordi. Latvijā šis ciklons neatnesīs postošus un bīstamus laika apstākļus, tomēr tā ietekmi izjutīsim, jo piektdienas pēcpusdienā un sestdien laiks būs lietaināks un vējaināks. Šī brīža prognozes liecina, ka arī jaunnedēļ laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, līdz ar to bieži sagaidīsim nokrišņus, tomēr laiks vēl aizvien būs rudenīgi silts, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lai arī pie mums tuvākajās dienās postošu laika apstākļu nebūs, pirms vairākiem desmitiem gadu – 1969. gadā Latviju 2. novembrī, sasniedza ļoti spēcīga vētra – otrā spēcīgākā Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, kas plosījās tā gada novembra pirmajās četrās dienās. Daugavpilī 2. novembrī vēja ātrums brāzmās sasniedza pat 44 m/s. Togad vētra atnesa postījumus arī Rīgā, galvaspilsētā brāzmas pastiprinājās līdz 40 m/s, ūdens līmenis sasniedza augstāko atzīmi kopš novērojumu sākšanas, applūda plašas galvaspilsētas teritorijas. Daudzviet tika nopostīti meži, teju 5 metrus augsti viļņi izpostīja piekrasti, atklātajos ūdeņos viļņi sasniedza pat 9 metrus.

Piektdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Diennakts lielākā daļa paies bez būtiskiem nokrišņiem, savukārt pēcpusdienā no dienvidrietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona – rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, dienā brāzmās tas visā valstī pastiprināsies un sasniegs 15-18 m/s. Termometra stabiņš naktī noslīdēs līdz +2…+7°, vienīgi austrumu rajonos būs ap 0°.  Dienā, lai arī maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +9…+11°, pūšot brāzmainam vējam, pēc sajūtām šķitīs, ka ir nedaudz vēsāks.

Sestdien naktī laika apstākļus turpinās noteikt ciklona darbība, bet, tuvojoties vakaram, tā ietekme mazināsies. Laiks būs mākoņains, vienīgi pēcpusdienā debesis skaidrosies. Naktī un dienas pirmajā pusē daudzviet, bet pēcpusdienā tikai vietām austrumos līs. Jāņem vērā, ka naktī rietumos līs ilgstoši. Dominēs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas naktī un no rīta teritorijas lielākajā daļā, bet dienā jau tikai piekrastē brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Gaisa temperatūra kā naktī, tā arī dienā pieturēsies +6…+11° robežās.

Svētdien sagaidīsim sausāku un mierīgāku laiku. Valsts lielākajā daļā pūtīs lēns dienvidaustrumu, austrumu vējš, piekrastē tas būs nedaudz stiprāks. Vien vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Naktī gaiss atkal atdzisīs līdz +2…+7°, un dienā temperatūra paaugstināsies līdz  +7…+11°.

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunnedēļ laikapstākļus atkal noteiks ciklonu darbība, līdz ar to laiks būs pelēcīgs, lietais un atsevišķās dienās arī vējains. Tomēr vēl aizvien siltums mūsu teritoriju nepametīs, nakts stundās termometra stabiņš varētu nenoslīdēt zemāk par +4° atzīmi, turpretī dienu laikā temperatūra lielākoties būs +5…+11° robežās.

Iepriekšējais raksts5 lietas, kas ziemas periodā uzturēs matus veselīgus un skaistus
Nākamais rakstsPārsteidzoši iemesli: Kādēļ banāni ir tik labi tavai veselībai? +RECEPTES