Oktobrī gandrīz visās novērojumu stacijās tika pārsniegta mēneša nokrišņu daudzuma norma. Lai gan bija arī siltākas dienas, mēneša beigās dažviet izveidojās neliela sniega sega un apledojums. Oktobra pēdējā dienas būs siltas un nokrišņiem bagātas, arī pirmajā novembra nedēļā sagaidāmi rudenīgi laikapstākļi – vietām līs,  nedēļas otrajā pusē vējš kļūs brāzmaināks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien un trešdien būs lielākoties mākoņains un lietains laiks. Pietuvojoties ciklonam no dienvidrietumiem, otrdien dienas laikā šie mākoņi visā Latvijā atnesīs lietus, kas dažviet būs ilgstošs un stiprs. Arī trešdien gaidāms lietus, taču nokrišni būs tikai vietām un nelieli. Abās dienās atsevišķos rajonos naktī veidosies migla, kas saglabāsies līdz pat rītam. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, otrdienas vakarā tas gan iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies +7…+14° robežās.

Nedēļas otrajā pusē, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi būs novērojami tik vietām un paliks nedaudz vēsāks, naktīs gaisam vietām atdziestot līdz +1…+6, tomēr pakāpeniski sāks pastiprināties vējš. Tikmēr brīvdienās, pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, līs plašākā teritorijā, vējš būs brāzmaināks, un paliks nedaudz siltāks, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +4° atzīmi.

Tāpat kā nedēļas izskaņā, arī nākošās nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks ciklona darbība, kas nesīs drūmāku un lietaināku laiku.

Iepriekšējais raksts“Ar mani tas nenotiks!” – uz šo frāzi nevajadzētu paļauties
Nākamais rakstsDaudzi var tikai sapņot: Sendija un Danute atklāj summu, ko mēnesī iztērē pārtikas veikalā