Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Piltenē, kādā īpašumā ir sadurts vīrietis, kurš slimnīcā nomira. Ventspils iecirkņa amatpersonas uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu jaunieti, kuram tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Sestdien, 6.novembrī ap pulksten 22.00 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Piltenē, kādā īpašumā ir sadurts vīrietis, kuru Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki nogādāja medicīnas iestādē. Vīrietim konstatētas vairākas durtas brūces vēdera un krūškurvja rajonā. Naktī uz 7.novembri Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka vīrietis slimnīcā nomira.

Nākamajā dienā likumsargi uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu jaunieti, talsinieku, kurš ciemojās pie cietušā ģimenes, kur, iespējams, tika lietots alkohols un izcēlās konflikts.

Vakar, 8.novembra pēcpusdienā Valsts policijas Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas devās uz tiesu lūgt piemērot jaunietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā. Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no 3 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Iepriekšējais rakstsIekāpa savā “toijotā” un devās nezināmā virzienā… Diemžēl saņemtas skumjas ziņas par pazudušo sirmgalvi
Nākamais rakstsIegādāsies jaunu auto un pabeigs ģimenes māju… Svētdienas vakarā pēkšņi tiek pie 112 000 eiro