Aizvadītajā nedēļā varējām novērot mainīgus laika apstākļus – nedēļas sākumā debesis bija apmākušās un daudzviet lija, tomēr nedēļas izskaņā mākoņi izklīda, laiks bija sauss un saulains. Arī jaunā nedēļa iesāksies ar mierīgu laiku, savukārt nedēļas vidū laiks jau atkal būtiski mainīsies – debesis būs mākoņainas un līs lietus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Jaunnedēļ laiks būtiski mainīsies – prognozes 7 dienām!

Šogad rudenīgi vēsais laiks iestājies strauji – aktīvais veģetācijas periods nedēļas izskaņā noslēdzās, tāpēc no šīs nedēļas salna kā atsevišķa laika parādība prognozēs vairs netiks izdalīta.

Nedēļas sākums iesāksies ar labvēlīgiem laika apstākļiem. Pirmdien un otrdien debesīs brīžiem novērosim mākoņus, bet diennakts gaišajās stundās arī uzspīdēs saule, un dienas būs sausas. Pūšot lēnam vējam un zemes, ūdens virsmām atdziestot, atsevišķos rajonos naktī veidosies migla. Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz -1…+4°, dažviet piekrastē un Latgalē +5…+9°. Dienās maksimālā gaisa temperatūra būs +9…+14° robežās.

Nedēļas vidū gaisa spiediens pakāpeniski pazemināsies un laika apstākļus noteiks ciklonu darbība. Mākoņu debesīs būs vairāk, gaidāms arī lietus, trešdien naktī galvenokārt rietumos, savukārt dienā jau visā valsts teritorijā. Arī vējš kļūs stiprāks, pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 m/s! Tomēr Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, un minimālā gaisa temperatūra naktī būs +6…+12°, un dienā gaiss iesils līdz +13…+18°.

Arī nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laika apstākļi – atsevišķās dienās un teritorijās līs, tomēr debesis vietām skaidrosies un uzspīdēs pa kādam saules staram. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni, vietām tas būs brāzmains. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra varētu paaugstināties pat līdz +14…+19°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsMēneša HOROSKOPS OKTOBRIM (2024)
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 7. oktobris