Ir liels prieks paziņot estrādes mūzikas cienītājiem par jaunā singla “Dūmi un uguns” iznākšanu, ko izpilda aizvadītā gada “Latvijas sirds dziesmas” laureāts – Jānis Moisejs. Jauns pagrieziens talantīgā dziedātāja Moiseja dzīvē

Dziesma ir radīta kopā ar Gintu Stankeviču, kur mūzikas un vārdu autors ir Jānis Moisejs. “Dūmi un uguns” ir poētisks stāsts par mīlestību, kas izgaismo un apvieno divas dvēseles, atspoguļojot gan straujo kaisli, gan mierpilno saskaņu. Dziesma metaforiski attēlo attiecības starp vīrieti un sievieti – kā liesmu, kas piepildīta ar enerģiju un dzīvību, un dūmus, kas simbolizē pārejošo un mainīgo, uzburot ainu, kurā mīlestība ir tik spēcīga un nepārvarama, tāpat kā uguns, kas nekad neizdziest, tāpat kā dziesma, kas nekad nebeidzas.

 Šī dziesma ir izcils papildinājums Jāņa Moiseja muzikālajā kolekcijā, kas veiksmīgi iekļaujas starp Latvijas mūzikas laikmetīgākajiem darbiem estrādes mūzikas žanrā. Piedāvājot vijoļu, orķestra skanējuma un lirikas plašuma vijīgu apvienojumu, šis skaņdarbs ir veiksmīgs Jāņa Moiseja mākslinieciskā izteiksmes spektra paraugs. Dziedātāja balss tembrs un harmoniskais instrumentālais salikums piešķir dziesmai īpaši plašu skanējumu un krāsu.

Tāpat mūziķis vasarā plāno piedalīties muzikālā izrādē – “Vella kalpi”, kur varoņi atkal būs gatavi glābt Rīgu no rātskungu nodevības, neļaujot Rīgas atslēgām nonākt Zviedrijas karaļa rokās. Šajā drosmīgajā piedzīvojumā Andris, Pēteris un Ērmanis, zināmi kā Vella kalpi, un viņu neatlaidīgās līgavas Rūta, Anna un Lēne, kuras ne tikai lūdz Dievu par saviem mīļotajiem, bet arī stājas cīņā plecu pie pleca, lai aizsargātu savu pilsētu. Šis iestudējums, kas ieskandina Rutku Tēva leģendārā romāna 90. gadskārtu un filmas “Vella kalpi” 55. gadskārtu, sola būt viens no 2024. gada vasaras gaidītākajiem notikumiem. Libretu radījis Jānis Anerauds, mūziku – Raimonds Pauls.

Atgādinām, ka Jānis Moisejs ir mūziķis, kas sevi pierādījis kā veiksmīgu dziedātāju un dziesmu autoru. Divas reizes izcīnījis pirmo vietu “Latvijas sirds dziesmas” aptaujā ar dziesmām “Mēnestiņš” un “Dieva goda vārds”, vadījis talantu šovu “Latvijas zelta talanti”, piedalījies projektos “Balss maskā”, “Zvaigžņu lietus 2”, “Dzintara dziesmas”, u.c. Jānis saņēmis Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvu par albumu “Pasaule ir skaista”, izdevis solo albumus “Šķiršanās blūzs” un “Laime kabatā”, kā arī radījis virkni iemīļotu latviešu estrādes hitu – dziesmas “Mātei”, “Bērnu dienas”, u.c.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsPēc policistu lūguma apstāties “Lexus” vadītājs Priekulē pieņem dīvainu lēmumu
Nākamais rakstsPāru neauglības bieds – cilvēku papilomas vīruss