Lai dažādotu sūtījumu saņemšanas iespējas un paplašinātu pakalpojumu pieejamību, VAS Latvijas Pasts izvērsis pakomātu tīklu līdz 350 vienībām. Jaunu vēsti iedzīvotājiem izplata “Latvijas Pasts”

Latvijas Pasta infrastruktūras modernizācija ir saistīta ar e-komercijas sūtījumu pieaugumu un sabiedrības paradumu maiņu.

“Pakomātu izaugsmē esam sasnieguši zīmīgu slieksni, jo tagad Latvijas Pastam ir otrs lielākais pakomātu tīkls Latvijā. Mūsu komanda turpina šo attīstības stāstu, palielinot sūtījumu saņemšanas vietu skaitu. Tas ir likumsakarīgs solis, ņemot vērā, ka tiešsaistes pirkumos dominē bezkontakta paku piegādes,” akcentē Latvijas Pasta valdes loceklis Jānis Kūliņš.

Tādējādi uzņēmums intensīvi turpina pakomātu tīkla attīstību Latvijā. Nacionālā pasta operatora pakomātu pārklājums kopš gada sākuma papildināts ar vairāk nekā 140 jauniem pašapkalpošanās pasta punktiem.

“Projekts skaidri pierāda, kā tehnoloģijas un inovācijas var ievērojami uzlabot ikdienas pakalpojumu kvalitāti un pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem. Pakomāti noteikti būs pieprasīts risinājums arī nākotnē, jo nodrošina augstvērtīgu pasta pieredzi visu diennakti,” pauž projekta partneris, automatizācijas uzņēmuma Hansab izpilddirektors Gatis Romanovskis.

Nacionālais pasta operators arī aprīkojis visus āra pakomātus ar atsevišķu nodalījumu, kas paredzēts vēstuļu nosūtīšanai.

Paralēli uzņēmums veic vecāko pakomātu nomaiņu pret moderniem modeļiem.

Kā vēstīts, nacionālā pasta operatora plāns paredz šī gada laikā novietot vairāk nekā 200 jaunu pakomātu, lai izvērstu klātbūtni gan blīvi apdzīvotās vietās, gan nomaļākās teritorijās. Tas nozīmē, ka Latvijas Pastam līdz 2024. gada beigām būs viens no lielākajiem pakomātu tīkliem Latvijā.

Pakomātu tīkla attīstība Latvijā tāpat kā vēstuļu sūtījumu apstrādes, šķirošanas un sūtījumu piegādes automatizācija – digitalizācijas projekts, lai VAS Latvijas Pasts paātrinātu digitālo transformāciju. To nacionālais pasta operators realizē sadarbībā ar finanšu institūciju Altum Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības (ANM) mehānisma ietvaros #NextGenerationEU.

Projekta norise paredzēta līdz 2025. gada beigām, un tās īstenošanas rezultātā, sasniedzot projektā izvirzītos mērķus, Latvijas Pasta aizdevumam tiks piemērota kapitāla atlaide, dzēšot aizdevuma pamatsummu 1 milj. EUR apmērā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts ir valsts kapitāla sabiedrība, un tās darbības virzieni ietver pasta, loģistikas un finanšu pakalpojumus. Uzņēmums specializējas iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. Latvijas Pasts, izmantojot uzticamus gaisa, ūdens un sauszemes tranzīta savienojumus, sniedz pakalpojumus gan privātpersonām, gan biznesa klientiem. Nacionālā pasta operatora komandu veido ap 2200 darbinieku.

Latvijas Pasts rūpējas par klientu pieredz vairāk nekā 155 pasta nodaļās.  Uzņēmums pastāvīgi ievieš inovācijas un mūsdienīgas tehnoloģijas, attīstot valstī lielāko pakomātu pārklājumu 500 vietās. Latvijas Pasta vīzija – kļūt par pirmo izvēli ikkatra Latvijas iedzīvotāja sūtījumiem

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsAr jaunu ziņu pircējiem klajā nācis tirgotājs “Maxima”
Nākamais rakstsKo darīt ar terases mēbelēm rudenī: kopšana un uzglabāšana