Pelēkie zirņi ir neatņemama Latvijas Ziemassvētku galda mielasta sastāvdaļa, taču nereti pēc svinībām tie paliek pāri. Kā tos pagatavot gardi, lai iepriecinātu gan svētkos, gan ikdienā, un ko iesākt ar pelēkajiem zirņiem pēc svētkiem? Zīmols “Spilva” piedāvā divas vienkāršas un iedvesmojošas receptes, kas ļauj klasisko ēdienu baudīt jaunās garšās. Kā garšīgi pagatavot pelēkos zirņus un ko ar tiem darīt pēc svētkiem?
Recepte iedvesmai – Tumīgie pelēkie zirņi ar bekonu
Svētkos vai ikdienā – izmēģini “Spilva” pelēkos zirņus ar žāvētu gaļu! Ja ir vēlme pelēkajiem zirņiem piešķirt vēl izteiktāku māju garšu, zīmols aicina klāt sagatavot bekonu, jo tas ir tik gardi un tik vienkārši!
Nepieciešamais:
- 570 g “Spilva” pelēkie zirņi ar žāvētu gaļu
- 2 sīpoli
- 150 g karsti kūpināts bekons vai cūkgaļas krūtiņa
- 2-3 ēdamkarotes skābais krējums
Pagatavošana:
Sagriež sīpolus un gaļu mazos kubiņos. Bez papildu taukvielām apcep visu uz pannas. Ja skābais krējums ir īpašā cieņā, pievieno 2-3 ēdamkarotes. Apcepto bekonu ar sīpoliem pievieno klāt siltiem “Spilva” pelēkajiem zirņiem. Gatavs!
Recepte pēc svētkiem – Pelēko zirņu pannas sacepums ar dārzeņiem un olu
Nepieciešamais:
- 400 g “Spilva” pelēkie zirņi
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 paprika vai citi pieejamie dārzeņi, kas garšo
- 2 olas
- Sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sīpolu un dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos un apcep sakarsētā pannā līdz mīksti. Pievieno pelēkos zirņus un visu kopā apcep dažas minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno sāli un piparus, pēc tam iesit pannā olas un visu viegli samaisa, ļaujot masai sacepties. Pasniedz siltu – kā sātīgas brokastis, pusdienas vai vakariņas.
Lai labi garšo!





