Tuvojoties svētku sezonai, daudzi izjūt pazīstamo satraukumu: ko likt viesiem galdā, cik daudz laika veltīt gatavošanai un kā atrast dāvanu, kas patiešām iepriecinās, nevis krās putekļus plauktā. Lai mazinātu šo ikgadējo spriedzi un parādītu, ka svētkus iespējams aizvadīt skaisti un bez lieka stresa, “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu atklāj praktiskus risinājumus svētku plānošanai, uzzinot, kā īsā laikā pagatavot četru kārtu maltīti ar “Maxima” privātā zīmola “Well Done Premium” produktiem. Kā sagatavoties svētkiem bez raizēm? Trikus atklāj šefpavārs!

“Ar “Maxima” privātā zīmola “Well Done Premium” limitētās svētku sezonas līniju klientus iepazīstinājām pagājušajā gadā, un tā ļoti ātri izpelnījās lielu uzmanību, tāpēc šogad piedāvājums ir vēl plašāks – teju 200 produkti, tostarp saldumu izlase, uzkodu kolekcija un pamatēdienu klāsts. Sortiments veidots, iedvesmojoties no ceļojumiem, tādējādi dažādas iemīļotas pasaules garšas un iecienītus garšu savienojumus padarām pieejamus tepat “Maxima” veikalos – piemēram, pildītie pipari un dateles, trifeļu čipsi, siera uzkodas, dažādu veidu ravioli, šokolādē mērcēti apelsīni, zemenes un vīģes, un daudzi citi gardumi. Šī kolekcija izstrādāta, lai palīdzētu iedzīvotājiem ērtāk un ātrāk sagatavoties svētkiem, vienlaikus atklājot jaunas garšas. Turklāt “Well Done Premium” produkti ir arī lieliska dāvanu izvēle, ar ko patīkami pārsteigt tuviniekus,” stāsta “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Svētku galds bez raizēm

Lai atvieglotu svētku sezonas maltīšu plānošanu, “Maxima” privātais zīmols “Well Done Premium” piedāvā vairākus desmitus jau gatavu ēdienu, kas ļauj būtiski samazināt gatavošanas laiku. Tas nozīmē, ka sarežģītākais un laikietilpīgākais darbs ir paveikts jau iedzīvotāju vietā, savukārt mājās atliek tikai pievienot savas iemīļotās piedevas vai garšas akcentus un visu svinīgi uzservēt. Šogad klāstā iekļauti arī tādi ēdieni, kuru pagatavošana mājas apstākļos prasītu vairākas stundas un plašu sastāvdaļu sarakstu, piemēram, cepts liellops ar diļļu mērci, lēni gatavotas liellopa ribiņas, kā arī lēni pagatavota zosu krūtiņa ar mērci. Līdzīgi padomāts arī par desertiem – lai samazinātu netīro trauku daudzumu un stundas virtuvē, piedāvājumā atrodami svētku sezonai raksturīgi saldumi, tostarp riekstu tarte, šokolādes torte, pistāciju panetone, citrona bezē tarte un citi gardumi. Tādējādi ikviens var izvēlēties jau gatavus, augstas kvalitātes svētku ēdienus, ļaujot vairāk laika veltīt kopā būšanai ar mīļajiem, nevis gatavošanai.

Eleganta un garda dāvana svētkos 

Svētkos dāvanas ir ne tikai uzmanības apliecinājums, bet arī iespēja radīt īpašu pieredzi. Izmeklētas delikateses, kā, piemēram, “Well Done Premium” produkti, ir eleganta un universāla izvēle, kas apvieno augstu kvalitāti, izsmalcinātu garšu un estētisku noformējumu. Gardēžu produkti – premium klases sieri, gaļas izstrādājumi, šokolādes vai jūras veltes – sniedz unikālu baudījumu un uzsver dāvinātāja rūpīgo attieksmi. Šāda dāvana ir piemērota gan privātām svinībām, gan korporatīvajiem pasākumiem, jo tā veicina pozitīvas emocijas un kopības sajūtu svētku laikā.

Šefpavāra Laura Aleksejeva ieteikumi gardēža dāvanas sagatavošanai

Ideālas delikatešu vai saldo gardumu dāvanas pamatā ir četri vienkārši, bet būtiski soļi. Pirmkārt, jāsaprot, vai dāvanas saņēmējs ir saldo vai sāļo ēdienu cienītājs, jo tas nosaka dāvanas virzienu. Otrkārt, jāspēj pareizi un gaumīgi kombinēt produktus, lai tie savstarpēji papildinātu viens otru. Treškārt, būtiski ņemt vērā uzglabāšanas un temperatūras režīmu, nodrošinot produktu augsto kvalitāti līdz pat dāvināšanas brīdim. Ceturtkārt, nozīmīgs ir noformējums – svinīgs un personisks, jo tieši tas piešķir dāvanai īpašo noskaņu.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsJaunas ziņas izskanējušas par grupu “Tautumeitas”
Nākamais raksts“Depozīta punkts” nāk klajā ar paziņojumu iedzīvotājiem