Kopā ar mīļoto sievu Lieni gatavojot auksto zupu, STV šova “Slavenības. Bez filtra” zvaigzne Andris Kivičs dalās ne tikai nostalģiskās atmiņās par bērnībā piedzīvoto, bet arī atklāj, kāda bijusi viņa iecienītā maltīte dzīvojot un strādājot Norvēģijā.

Andris ar aliņu piesēž palīdzēt zupas gatavošanas procesā. Abi smej, ka parasti jau gatavo kaili. Lienes specialitāte vairāk esot zupas un salāti, kamēr Andrim dažādi gaļas ēdieni. Kad Andris prom darbā, saprotams, gatavo Liene, kurai patīk “kārtīgi otrie ēdieni”.

Kiviču ģimene ieiet Latvijas veikalā un piedzīvo lielu pārsteigumu – VIDEO

Brokastis Liene neizvēlas, bet Andris tās ēd vienmēr, līdz ar to, ja vīrs ko gardu pagatavo, šo ēdienreizi mēdz ieturēt arī sieva.

Gatavojot auksto zupu, Andris spriež par to, kādēļ jāmazgā gurķi, ja tos tāpat mizo. Viņš norāda, ka arī dažādus augļus mēdzot patērēt nemazgātus. 

Runājot par Norvēģijā smagā darbā pavadītajiem 8 mēnešiem, Andris atgādina Lienei, ka viņa mīļākais ēdiens šajā periodā bijuši cepti kartupeļi. Pēc smaga darba kalnos un mežos Andris spējis viens pats izēst lielu pannu ceptu kartupeļu ar sīpoliem un desiņām.

Viņam ir skaidrs, kādēļ mežā strādājošie veči tur nenometa svaru – apetīte pēc smagā fiziskā darba esot nenormāla. Latvijā Andrim pat prātā nav nācis cept kartupeļus, vismaz pagaidām.

Abi nedaudz parunā par bērnības garšām – Andrim tā ir desmaize ar tēju, bet Lienei – rupjmaize ar krējumu un sāli. Andris saka, ka labi atceras laikus, kad mājās nav bijis teju nekā un lielākais gardums bijusi desmaizīte – protams, ja izdevās dabūt desu. Labākais saldais bijusi sviestmaize ar cukuru. Viņš tajā laikā juties absolūti laimīgs.

Iepriekšējais rakstsSmags negadījums uz Siguldas šosejas pie “Sēnītes”
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. maijs