Ziemassvētkos Latvijā valdīja sals, tomēr, neraugoties uz to, ūdenslīmenis Kurzemes un Zemgales upēs bija augsts, vietām upes izgājušas no krastiem. Otrdien iestāsies atkusnis. Kādi laikapstākļi būs gada nogalē un vai jāgatavojas lielākiem paliem, to uzzināsim no LTV laika ziņu redaktora Toma Briča!

“Nedēļas nogalē, gada sākumā gaisa temperatūra būs augsta, stabili virs nulles, būs arī nokrišņi, pārsvarā lietus. Domājams, ka jaunā gada sākumā sniega vairs nebūs nekur Latvijā, varbūt dažviet Vidzemes augstienē, galējos Latgales austrumos, kur sniega kārta biezāka,” norāda sinoptiķis. “Līdz ar to viss nokusušais satecēs upēs. Bet labā ziņa ir tāda, ka kopumā tas sniega apjoms nav pārāk liels. Šoreiz ūdens apjoms, kas ir sniega kārtā, nav pārāk liels. Un ledus upēs nav biezs, kas nozīmē, ka ledus sastrēgumu blīva veidošanās nav liels risks.”

“Gaisa temperatūra līdz piektdienai 0..+5 grādi. Gadumijā +2..+7 grādi. Pastāv iespēja, ka vietām Kurzemē un Zemgalē pat +8..+10 grādi. +10 grādi gadumijā Latvijā nekad nav bijuši,” stāsta Bricis.

Plašāk sarunā ar sinoptiķi!

 

 

Iepriekšējais rakstsZināms, kur braukšanas apstākļi šorīt ir vissarežģītākie
Nākamais rakstsReiniks svētku laikā nācis klajā ar iedarbīgu padomu tautiešiem