Jaunākās prognozes liecina, ka brīvdienās gaisa temperatūra atkal pakāpeniski paaugstināsies, tomēr palaikam sagaidīsim arī lietu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Kāds laiks gaidāms brīvdienās un nākamnedēļ?

Sestdien debesis lielākoties aizklās mākoņi un palaikam līs, taču svētdien nokrišņi mitēsies un brīžiem uzspīdēs arī saule. Teritorijas lielākajā daļā pūtīs lēns vējš, kas svētdien pakāpeniski pastiprināsies no dienvidiem, dienvidrietumiem, pēcpusdienā piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Atsevišķos rajonos, brīžos, kad vējš būs lēnāks, sabiezēs migla un dūmaka, apgrūtinot redzamību. Lai arī naktis vēl būs dzestras, dienās, strauji ieplūstot siltākam gaisam, termometra stabiņš atkal pakāpsies augstāk. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +1…+7°. Sestdien dienas laikā daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +6…+11°, savukārt svētdien līdz pat +12…+17°, tikai dažviet piekrastē var gaidīt, ka būs par kādu grādu vēsāks.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē temperatūra turpinās paaugstināties – naktis vairs nebūs tik dzestras, bet dienu laikā termometra stabiņš vietām varētu sasniegt pat +23° atzīmi. Lai arī mākoņi dažviet atnesīs lietu, kopumā nokrišņu intensitāte nebūs liela. Šī brīža prognoze liecina, ka nedēļas otrajā pusē gaidāmas atmosfēras spiediena izmaiņas, laika apstākļus galvenokārt noteiks ziemeļu ciklonu darbība – vēja brāzmas un lietus sagaidāms visā valsts teritorijā, dienās vairs nebūs tik silti kā nedēļas pirmajā pusē, taču naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +3° atzīmi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsĻaus šķērsot gājējiem un auto līdz 5 tonnām: pamatīgas plaisas 114 gadus vecajā dzelzceļa pārvadā Torņakalnā – VIDEO
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 8.-14. aprīlis