Pēdējo jūlija nedēļu iesākām ar vētru un tās radītajiem postījumiem – daudzviet tika gāzti koki un to zari, appludināti vairāki valsts rajoni un bojāta infrastruktūra. Ciklons, kas jau svētdienas vakarpusē lika manīt par savu ietekmi, pastiprinoties vējam un ilgstoši saglabājoties dažviet pat ekstremāli stipriem nokrišņiem, virzās tālāk uz austrumiem un vairs tik drastiski neietekmēs laika apstākļus Latvijā. Atlikušajā nedēļā palaikam uzlīs, bet nokrišņi vairs nebūs tik intensīvi, vējš pavājināsies un brīžiem uzspīdēs arī saule. No pirmdienas izsludināts brīdinājums par paaugstinātu ūdens līmeni vairākās Latvijas upēs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Kāds laiks gaidāms pēc vētras un plūdiem? Stāsta sinoptiķi!

Otrdien ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies, tomēr vēl valsts austrumu daļā tā joprojām būs jūtama – brīžiem gaidāms lietus, vietām tas būs stiprs, gaidāma arī pērkona dārdoņa. Turpinās pūst mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas līča piekrastē būs brāzmains. Gaiss iesils līdz +19..+22°. 

No nedēļas vidus atmosfēras spiediens atkal nedaudz paaugstināsies, tādēļ debesis biežāk skaidrosies, brīžiem uzlīs, taču nokrišņi nebūt nebūs tik intensīvi kā nedēļas sākumā, ja nu vienīgi lokāli neizaugs kāds negaisa mākonis. Pierims arī vējš un lielākoties tas pūtīs lēni līdz mēreni no rietumu puses. Arī gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, naktīs gaisam atdziestot līdz +11…+18° un dienās iesilstot līdz +20…+24°. 

Brīvdienās laika apstākļi sagaidāmi līdzīgi kā nedēļas vidū. Sestdien un svētdien lielākajā daļā. Gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies – naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +12° atzīmes, bet dienās nepakāpsies virs +23°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsNopietni brīdina par apstākļiem otrdien
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 31. jūlijs