Princese Anne ir izrādījusi cieņu savai nelaiķei mātei karalienei, sakot, ka “ir bijis gods un privilēģija pavadīt viņu viņas pēdējos ceļojumos”.

Karaliskā princese ir palikusi blakus nelaiķa karalienei kopš tā laika, kad viņa pameta savu mīļoto Balmoralu, kur viņa ceturtdien, 8. septembrī, nomira 96 gadu vecumā. Anne sekoja procesijā visā garajā ceļā, kurā karaliene pēdējo reizi devās no Balmoralas pils Skotijā uz Bekingemas pili Londonā.

Tūkstošiem cilvēku otrdien, 13. septembrī, pulcējās Edinburgas ielās, lai izrādītu pēdējo cieņu, pirms karaliene pēdējo reizi pameta Skotijas galvaspilsētu, kā arī tās pašas dienas vakarā neskaitāmu ļaužu pūļi sagaidīja karalienes zārku Londonā.

Princese Anne ir izdevusi pirmo oficiālo ziņojumu pēc mātes nāves – savu cieņas apliecinājumu.

Viņas paziņojumā teikts: “Man bija paveicies būt kopā ar savu mīļoto māti viņas dzīves pēdējās 24 stundās. Ir bijis gods un privilēģija pavadīt viņu pēdējos ceļojumos. Piedzīvot mīlestību un cieņu, ko daudzi izrādījuši šajos ceļojumos, ir bijuši gan pazemojoši, gan pacilājoši.

Mēs visi dalīsimies unikālās atmiņās. Es izsaku pateicību ikvienam, kurš dala ar mums šo zaudējuma sajūtu.

Iespējams, mums ir atgādināts, cik lielu viņas klātbūtni un ieguldījumu mūsu nacionālajā identitātē mēs uztvērām par pašsaprotamu. Esmu pateicīga arī par atbalstu un sapratni, kas tiek izrādīti manam dārgajam brālim Čārlzam, pieņemot Monarha pienākumus.

Manai mātei, karalienei, paldies.”

Iepriekšējais rakstsDzērvenes – kuros gadījumos ieteicamas un kad labāk atteikties?
Nākamais rakstsMediķi atklāj karalienes nāves cēloni: “ķēdes reakcija”