Kijevas brīnums: 23 gadus veca sieviete dzemdējusi meitu, kamēr viņa Krievijas iebrukuma laikā pazemes metro stacijā patvērās no apkārt valdošajām šausmām kopā ar citiem pārbiedētajiem ukraiņiem, vēsta ārzemju mediji.

Kamēr naktī uz sestdienu pār Ukrainas galvaspilsētu Kijevu lija Putina raķešu lietus, noticis arī skaists notikums, tiesa – uzliekot papildu baiļu nastu uz 23 gadus vecās jaunās māmiņas pleciem.

Piektdienas, 25. februāra, vakarā īsi pirms pulksten 20:30 mazā Mia nāca pasaulē pavisam saspringtos apstākļos. Viņas mātes kliedzienus bija sadzirdējuši Ukrainas policisti, kuri bija steigušies viņai palīgā. Virsniece Mikola Šlapaka palīdzēja jaunajai sievietei dzemdēt, kā arī izsauca ātro palīdzību, lai mediķi pēc tam nogādātu gan jauno māmiņu, gan tikko dzimušo meitenīti slimnīcā, kur abām būs jāpaliek tik ilgi, līdz mediķi būs pārliecinājušies, ka ar viņu abu veselību viss ir kārtībā.  

Mias nākšana pasaulē jau tikusi pasludināta par brīnumu, jo šis stāsts mudinājis tomēr ticēt labajam. Kāda sieviete jau izteikusies, ka Mias dzimšana ir cerība šajā drūmajā laikā. Fotogrāfija, kurā redzams, kā jaundzimušās meitenītes roka iegulst mātes plaukstā, jau kļuvusi par lielu vēstījumu un cerību sniedzošu spēku.

Šīs neticamās dzemdības pasaulei darīja zināmas Ukrainas parlamenta deputāte Hanna Hopko. Viņa sacīja: “Mia šonakt piedzima patversmē ļoti saspringtā vidē – Kijevas bombardēšanas laikā, taču viņas mamma ir laimīga pēc šīm grūtajām dzemdībām. Laikā, kad Putins nogalina ukraiņus, mēs saucam Krievijas un Baltkrievijas mātes, lai protestētu pret Krievijas karu Ukrainā. Mēs aizstāvam dzīvības un cilvēci.”

Mazā Mia ne tuvu nav vienīgais mazulis, kurš dzimis laikā, kopš Krievija ir iebrukusi Ukrainā, kurā ir vairāk nekā 40 miljoni iedzīvotāju. Dzemdību nodaļas ārsti nāca klajā ar ziņu, ka šajā naktī pasaulē nācis vēl viens mazulis – zēns. Un tā kā daļa slimnīcas tikusi sagrauta, arī šis mazulis nācis pasaulē pavisam neierastos apstākļos – pagrabā.

Ar mazuļa māmiņas atļauju ārsti publicējuši arī pāris fotogrāfijas, nododot ziņu plašajā pasaulē. Ārsti piebilduši: “Apstākļos, kas krietni iepaliek no tā, kā pasaulē pelnījuši ierasties mazuļi, ir dzirdama jaundzimušā balss… Tas ir zēns!”

Vēlam veselību un izturību ne tikai jaunajām māmiņām un jaundzimušajiem, bet arī visai Ukrainas tautai.

Iepriekšējais rakstsMagone piedzīvo negaidītu atklājumu
Nākamais rakstsNo Latvijas uz Ukrainu izbraukušas vairāk nekā 30 pilnas kravas automašīnas