Ķirbju sezona rit pilnā sparā un Halovīna noskaņa piepilda mājas. Katrā virtuvē šobrīd noteikti atradīsies ķirbis, kas ne tikai noderēs dekorēšanas un grebšanas priekiem, bet arī noderēs pēc svētkiem, lai pagatavotu gardus un radošus ēdienus. Lai iedvesmotu izmantot ķirbi citādi nekā ierastajās biezzupās, “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu piedāvā recepti, kurā kopā ar ķirbi var pagatavot arī kabačus, radot sātīgu un aromātisku maltīti, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas. Ko pagatavot no pāri palikušajiem ķirbjiem pēc Halovīna? Iesaka šefpavārs!

“Ja pēc Halovīna svinībām mājās ir palikuši pāri ķirbji, šī būs ideāla recepte, ko izmēģināt. Savukārt, ja vēl neesi paspējis atrast savu ķirbi gan grebšanai, gan ēdienu gatavošanai, “Maxima” piedāvā plašu ķirbju klāstu, no kura ikviens var izvēlēties sev piemērotāko. Šī recepte ir lielisks veids, kā rudens dārzeņus pārvērst sātīgā, ātri un viegli pagatavojamā maltītē, kas iepriecinās visu ģimeni. Kabači un ķirbis lieliski papildina viens otru, radot gardu, krāsainu un vitamīniem bagātu ēdienu,” stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Ķirbis ar kabaci un malto gaļu

 

Sastāvdaļas:

  • 600 g kabacis
  • 500 g ⁠ķirbis
  • 150 g picas siers
  • 400g ⁠malta liellopa gaļa
  • 200 g “Meistara Marka” kupāti
  • 150 g plāni sagriezts bekons
  • 1 gb sīpols
  • ⁠Iemīļotās garšvielas
  • Sāls, pipari
  • Svaigi zaļumi

 

Pagatavošanas gaita:

  1. Kabačus sagriež biezās apaļās šķēlēs, izgrebj vidu, katru šķēli aptin ar bekonu un izkārto uz cepamās pannas;
  2. Malto liellopa gaļu sajauc ar termiski neapstrādātu kupātu masu un iecienītajām garšvielām;
  3. Ar gaļas masu piepilda kabaču gredzenus un virspusē liek sīpolu šķēlītes;
  4. Sarīvē ķirbi, sajauc ar rīvētu picas sieru un kārto apkārt kabačiem uz cepamās pannas;
  5. Liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes;
  6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 31. oktobris
Nākamais rakstsSinoptiķiem ir jaunas prognozes novembra sākumam