Šā gada 1. maija vakarā Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki par 1939. gadā dzimuša vīrieša slepkavību aizturēja iespējamo vainīgo, 1966. gadā dzimušo nogalinātā vīrieša dēlu. Otrdien, 3. maijā, aizturētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šā gada 1. maijā ap pulksten 20.40 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu adresi Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, kur vienā no daudzdzīvokļu mājām starp 1939. gadā dzimušu vīrieti un viņa 1966. gadā dzimušo dēlu bija izcēlās sadzīvisks konflikts. Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes (VP RRP KPP PP) Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki. Ierodoties norādītajā adresē, saņemtā informācija apstiprinājās, kā arī tika noskaidrots, ka konflikta laikā, būdams alkohola reibumā, dēls vairākas reizes ar dūrēm iesita  tēvam pa seju, pēc kā paņēma virtuves nazi un vismaz vienu reizi viņam mērķtiecīgi iedūra krūškurvī sirds rajonā, kā rezultātā iestājās 1939. gadā  dzimušā vīrieša nāve. VP RRP KPP PP Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki notikuma vietā aizturēja iespējamo vainīgo, 1966. gadā dzimušu vīrieti.

Aizturētais 1966. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Šā gada 3. maijā tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Par slepkavību VP RRP Rīgas Ķengaraga iecirknī tika uzsākts kriminālprocess, kas nodots tālākai izmeklēšanai Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļai (Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļai).

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība). Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Iepriekšējais rakstsNeticami, bet fakts: Ogrēnietis Gunārs vēlreiz laimē jaunu auto sarkanā krāsā!
Nākamais rakstsSaņemtas ziņas par naktī notikušu traģēdiju