Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ir vienkārša un gardi pagatavojama maltīte, taču bieži tie iznāk pārāk mīksti un bezgaršīgi. Izmantojot tikai vienu papildu sastāvdaļu – sāli –, iespējams padarīt kartupeļu garoziņu īpaši kraukšķīgu, bet garšu – piesātinātāku. Kraukšķīgāki un garšīgāki cepeškrāsnī cepti kartupeļi? Nepieciešama tikai viena sastāvdaļa!

Kā tas strādā? Sāls uzsūc mitrumu no kartupeļu virsmas, novēršot tvaika veidošanos un padarot to garoziņu kraukšķīgu un gardu. Turklāt sāls ne tikai uzlabo tekstūru, bet arī izceļ kartupeļu dabisko garšu.

Pagatavošanas soļi:

  1. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 °C un sagatavojiet cepamo plāti ar cepamo papīru.
  2. Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus, nosusiniet tos un saduriet ar dakšiņu, lai tvaiks varētu izkļūt.
  3. Noberziet kartupeļus ar olīveļļu un bagātīgi pārkaisiet ar sāli.
  4. Cepiet kartupeļus 45–60 minūtes, līdz tie iegūst kraukšķīgu garoziņu un ir mīksti iekšpusē.

Šī vienkāršā metode liks jums iemīlēt ceptus kartupeļus no jauna – gardi, aromātiski un nevainojami kraukšķīgi!

Kraukšķīgāki un garšīgāki cepeškrāsnī cepti kartupeļi? Nepieciešama tikai viena sastāvdaļa!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsIzmantojot šo metodi, avokado paliks svaigi un nebrūnēs pat mēnesi
Nākamais rakstsPrincis Harijs nākamajā mēnesī atgriezīsies Lielbritānijā bez Meganas