Dailes teātris izdevumam “Privātā dzīve” (“PDz”) apstiprinājis – četri no 40 teātra aktieriem tiks atlaisti, briest arī citas pārmaiņas, otrdien vēsta “PDz”.

Tiek ziņots, ka ar diviem no viņiem jau panākta vienošanās. Teātris uzsver, ka kolektīva atlaišana nenotiks, bet vairās nosaukt tos četrus, kuri paliks bez darba. Neoficiāli zināms, ka šie aktieri ir Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Kaspars Zāle un Mārtiņš Počs.

No šīs četrotnes komentāru par atlaišanu sniedza tikai Zāle, kurš izdevumam norādīja, ka ar šo situāciju nesamierināsies. Zāle uzskata, ka šāda atlaišana nav taisnīga, viņš līdz šim paļāvies tikai uz savu algu teātrī un veltījis tam visu savu laiku. Aktieris atklāj, ka viņa vārdā ar teātri komunicē juristi. Teātris norādījis, ka gados vecāku aktieru amatu saglabāšana tam ir goda lieta, tādēļ viņu pienesums teātrim pēdējo gadu laikā nav ticis vērtēts. Kaspara gan, un pēc īpašas punktu sistēmas noskaidrots, ka viņa produktivitāte ir nepietiekama. Zāle stāsta, ka ar šo situāciju nesamierināsies un cīnīsies par savām tiesībām.

Daļa teātra aktieru saņem dīkstāves pabalstu, citi ir atvaļinājumos, bet astoņiem alga saglabāta pilnā apmērā, jo viņi piedalās tiešsaistes iestudējumu tapšanā.

PDz rīcība nonākusi arī informācija, ka uz Dailes teātri mēģināts pārvilināt Valmieras teātra zvaigžņoto pāri Imantu Stradu un Elīnu Vāni. Abas puses gan iespējamo rokādi komentēt vēl nevēlas, jo neskaidrību un neatrisinātu jautājumu vēl ir pārāk daudz. Teātra direktors Juris Žagars otrdien aģentūrai LETA gan atklājis, ka tā ir taisnība, bet darba līgums ar abiem vēl neesot noslēgts.

Plašāk par šo situāciju lasiet otrdienas izdevumā “Privātā dzīve”!

Iepriekšējais rakstsPēkšņi mirusi literatūrzinātniece un teātra kritiķe Silvija Radzobe – VIDEO
Nākamais rakstsVIDEO: Pļavniekos aizdedzies dzīvoklis jaunajā projektā, desmitiem evakuēto