Par Dienvidāfrikas Republikā izdarītiem noziegumiem aizdomās turētā Latvijas pilsone Kristīne Misāne, kuras atbalstam Latvijā un Dānijā notika vairākas protesta akcijas, marta sākumā no Dānijas nogādāta Latvijā. Misānei ir noteikts drošības līdzeklis – apcietinājums, tāpēc, pārvedot uz Latviju, viņa nogādāta ieslodzījuma vietā. Kā savā 3. aprīļa numurā vēsta “Vakara Ziņas”, Kristīnes māsai Mārītei, kura radinieces glābšanā no ieslodzījuma Dienvidāfrikā izdarīja milzīgu darbu, līdz šim pat nav bijis iespējams viņu satikt.

Mārīte izdevumam atklāj, ka sākotnēji bijis nepieciešams pierādīt radniecību, bet Kristīnes dokumenti, ieskaitot dzimšanas apliecību, palikuši Mozambikā. Kad izdevies sadabūt nepieciešamās izziņas, sākusies Covid-19 ārkārtas situācija un tikšanās ar ieslodzītajiem liegtas – līdz ar to Mārīte savu māsu tā arī nav satikusi.

Mārīte atklāj, ka Kristīnei ir iespēja veikt vienu telefona zvanu nedēļā – šīs piecas minūtes tiek viņas bērniem, kuri mammu gaida mājās. Māsa nebēdā, ka nav satikusi Kristīni, jo galvenais ir paveikts – viņa atrodas cietumā Latvijā, nevis Dienvidāfrikā, kur, kā uzskata Mārīte, māsa nebūtu izdzīvojusi.

Kristīnei marta vidū uzrādīta apsūdzība pēc trim Krimināllikuma pantiem – nolēmuma par aizgādības, aprūpes un saskarsmes tiesībām ar bērnu nepildīšanu, dokumenta viltošanu un izmantošanu un nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem.

 

Iepriekšējais rakstsLieldienu brīvdienas sākušās ar lielu nelaimi
Nākamais rakstsLatvijas uzņēmums uz sava rēķina no Vācijas aizved igauņiem “ātro palīdzību”