Svētkos eglīte uzmirdz košākajā rotā, tomēr, ja eglīte reiz ir nocirsta, pēc svētkiem tās mūžs strauji tuvojas beigām. Tāpēc, lai izvairītos no nozaļojušo svētku eglīšu nonākšanas atkritumu poligonos vai pilsētvidē, arī šogad SIA “Eco Baltia vide” saviem klientiem Rīgā un reģionos piedāvās ērti, videi draudzīgi un bez maksas atbrīvoties no Ziemassvētku eglītes.

Lai arī biežāk dzirdams aicinājums aizdomāties par nepieciešamību ik katrā mājā ienest svētku eglīti, pieredze rāda, ka ir gana daudz mājsaimniecību, kas izvēlas vai nu sameklēt un nocirst savu eglīti mežā vai iegādāties to no eglīšu audzētājiem. Tāpēc mēs aicinām atcerēties, ka pēc svētkiem jāparūpējas par atbilstošu eglītes utilizāciju. Arī šogad esam izlēmuši no klientiem eglītes pieņemt bez maksas un prognozējam, ka, tāpat kā iepriekš, interese būs augsta,” stāsta SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Ir svarīgi no eglītes atbrīvoties atbilstošā veidā, jo pēc tam tās tiks pārstrādātas šķeldā. Daļu no iegūtās šķeldas SIA “Eco Baltia vide” ziedos dzīvnieku patversmei “Ulubele”, kas tiks izmantota patversmes teritorijas labiekārtošanai. Atlikusī šķeldas daļa tiks novirzīta siltumenerģijas iegūšanai, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu svētku eglīšu apsaimniekošanu.

Pēc pērn SIA “Eco Baltia vide” rīkotās Ziemassvētku eglīšu savākšanas akcijas Rīgā un reģionos tika iegūti aptuveni 100 m3 šķeldas.

SIA “Eco Baltia vide” nozaļojošās eglītes bez maksas pieņems atkritumu šķirošanas laukumos:

  • Salaspilī, Rīgas ielā 115k, atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā,
  • Ādažos, “Kadagas attīrīšanas ietaises”, atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā,
  • Liepājā, Ezermalas ielā 11, atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā – līdz 31. janvārim;
  • Saldū, šķirošanas laukuma jaunajā adresē Saldus novada, Saldus pagasta “Zemgaļos” no 2024. gada 02. līdz 31. janvārim; atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā.

Mārupes novadā eglītes bez maksas tiks pieņemtas pieņemšanas punktos 2024. gada sākumā adresēs:

  • janvārī – 16.00-20.00 Vecozolu iela 45 (iepriekš Vecozolu iela 103), Tīraine;
  • janvārī – 10.00-14.00 Notekas, Piņķi;
  • janvārī – 16.00-20.00 Notekas, Piņķi;
  • janvārī – 10.00-14.00 Vecozolu iela 45 (iepriekš Vecozolu iela 103), Tīraine.

SIA “Eco Baltia vide” vairākos apkalpotajos novados pēc iepriekšēja pieteikuma nodrošinās arī eglīšu augstumā līdz 2,5 metriem individuālu savākšanu no klientu adresēm:

  • Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā izvešana jāpiesaka, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu riga@ecobaltiavide.lv. Bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 31. janvārim, bet pieteikumiem pēc tam pakalpojuma maksa būs 4.96 eiro/gab. bez PVN (6,00 eiro/gab. ar PVN).
  • Liepājā (Jaunliepājas daļā) un Grobiņā izvešana jāpiesaka pa tel. 22013939 vai e-pastu kurzeme@ecobaltiavide.lv. Bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 31. janvārim, bet pieteikumiem pēc tam pakalpojuma maksa būs 4.96 eiro/gab. bez PVN (6,00 eiro/gab. ar PVN).
  • Saldū un Brocēnos eglīšu bezmaksas savākšana no adresēm notiks 13. janvārī, pakalpojumu piesakot līdz 11. janvārim pa tel. 22022418, e-pasts: saldus@ecobaltiavide.lv.
  • Mārupes novadā individuālā eglīšu izvešana jāpiesaka, zvanot pa tel. 8717 vai e-pastos marupe@ecobaltiavide.lv vai babite@ecobaltiavide.lv. Maksa par eglītes izvešanu 4.96 eiro/gab. bez PVN (6,00 eiro/gab. ar PVN).

Pieteikumi eglīšu izvešanai tiks pieņemti no 27. decembra.

Privātmāju iedzīvotāji aicināti paši pieteikt eglītes izvešanu, bet daudzdzīvokļu māju iemītniekiem ar šo vēlmi jāvēršas pie sava namu apsaimniekotāja, lai vienotos par eglīšu novietošanas vietu. Atgādinām, ka eglītēm ir jābūt atbrīvotām no svētku rotājumiem.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klienti eglītes bez maksas varēs nodot šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldas novadā, tā darba laikā. Tāpat Siguldas pilsētas robežās pēc iepriekšēja pieteikuma eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Maksa par vienas eglītes augstumā līdz 2,5 metriem izvešanu ir 5,00 eiro bez PVN (6,05 eiro ar PVN). Eglīšu individuālas izvešanas pakalpojums tiks nodrošināts līdz 31. janvārim, bet izvešana ir jāpiesaka vēlākais līdz 19. janvārim. Pieteikties eglīšu izvešanai PSIA “JUMIS” klienti var, zvanot pa tel. 26112288 vai sūtot e-pastu uz info@jumis.lv.

 

Iepriekšējais rakstsKādēļ labāk tukšo taru nodot vēl šogad?
Nākamais rakstsŠova “X Faktors” veidotāji nāk klajā ar pamatīgu pārsteigumu!