Sīpoli ir viena no galvenajām sastāvdaļām daudzās virtuvēs, taču tie ir bēdīgi slaveni ar to, ka tie ātri izžūst, ja netiek uzglabāti atbilstošos apstākļos. Lūk, kā tos uzglabāt, lai tie būtu lietojami līdz pat sešiem mēnešiem. Labākā vieta kur uzglabāt sīpolus pat 6 mēnešus, un tie nesapelēs
Sīpolu glabāšana ledusskapī varētu šķist gudrs pasākums, lai cīnītos pret pelējumu, jo īpaši tveicīgajās vasaras dienās, taču šīs izplatītās kļūdas dēļ var gadīties vēl ātrāk ļaut tiem sabojāties.
Sīpolu uzglabāšana ledusskapī liek sīpoliem cieti pārvērst cukurā, paātrinot sīpolu bojāšanos. Lai nodrošinātu maksimālu saglabāšanos, brūnie, sarkanie un baltie sīpoli ir jāievieto sausā, vēsā, ēnainā vietā ar lielu gaisa plūsmu.
Daudzi tos glabā virtuves skapjos, taču noteikti jāizvairās, lai sīpoli atrastos pa gabalu arī no ierīcēm, kas izdod lielu siltumu, kas var izraisīt temperatūras svārstības, radot no tvaikiem un uzkrātā siltuma lielāku mitrumu.
Garāžas vai pagrabi dominē kā sīpolu rezervāts, kur, ja apstākļi ir tieši piemēroti, tie var lieliski saglabāties pat pus gadu.
Turklāt izvairieties no saules stariem; to siltums veicina tāda veida pelējumu, kas iznīcinās sīpolus pavisam īsā laikā.
Ļoti svarīgi ir izvēlēties piemērotu uzglabāšanas vietu, taču tikpat svarīgi ir arī sīpolu uzglabāšanas veids. Atvadieties no jebkura plastmasas iepakojuma no lielveikala; tas ir drošs ceļš uz agrīnu bojāšanos. Nekad neuzglabājiet tos noslēgtā plastmasā, jo tie ātri sabojāsies. Plastmasa ir mitruma perēklis, un tā ir sīpolu senais ienaidnieks un pelējuma augsne.
Eksperti norāda, ka sīpolu un ķiploku turēšana grozā vai papīra maisiņā, kur var cirkulēt gaiss ir ilgākas saglabāšabās atslēga, un, ja tas tiek darīts pareizi, sīpoli un ķiploki var saglabāties ēšanai piemēroti trīs līdz sešus mēnešus.
Tīkla vai sieta maisiņš var būt labākā izvēle. Tā stiprā puse ir lieliska gaisa plūsma un mitruma samazināšana. Ja jums ir nepieciešams ērts trauks, meklējiet tikai perforētu grozu vai papīrgrozu, kas ir lieliski piemērota sīpolu glabāšanai.
Un atcerieties, ka sīpoli dod priekšroku vientulībai. Glabājiet tos atsevišķi no citiem produktiem, lai novērstu priekšlaicīgu bojāšanos, jo tie mēdz absorbēt mitrumu. Turklāt to spēcīgā smarža var sabojāt citus pārtikas produktus ar šo specidisko sīpolu garšu.
Labākā vieta kur uzglabāt sīpolus pat 6 mēnešus, un tie nesapelēs