Ja nedēļas pirmās dienas vēl būs siltas un izveidosies pa kādam negaisa mākonim, tad tuvojoties nedēļas izskaņai gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Nedēļas otrajā pusē ciklonu ietekmē  plašākā teritorijā gaidāms lietus, pastiprināsies arī vējš, vēsta Latvijas Vides, ;ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Laika prognozes 7 dienām: ir gan patīkamas vēstis, gan ne tik ļoti

Šī nedēļa vēl iesāksies ar siltu laiku, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām, galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos, sagaidīsim lietu un pērkona negaisu. Pirmdien negaisa laikā lokāli iespējamas stiprākas lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un krusa. Tā kā vējš kopumā būs lēns, tad atsevišķos reģionos nakts un rīta stundās veidosies migla. Naktī uz pirmdienu gaiss atdzisīs līdz +12…+17°, diennakts gaišajās stundās iesils līdz +21…+26°, vienīgie piekrastē gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka.

Arī otrdien un trešdien laika apstākļi būs līdzīgi – vietām austrumu daļā gaidāms lietus, pastāv arī neliels negaisa risks. Pūšot lēnam vējam nakts un rīta stundas vietām sabiezēs migla. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10…+16°, bet dienā teritorijas lielākajā daļā būs vasarīgi silts.

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus vairāk noteiks cikloni, turklāt mūsu teritorijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa. Plašākā teritorijā gaidāms lietus, pastiprināsies vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +8…+13°, bet diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par+20…+23°, jāņem vērā, ka vēja dēļ pēc sajūtām šķitīs, ka temperatūra ir vēl nedaudz zemāka.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 3. jūnijs
Nākamais rakstsRīgā aizdedzies “Circle K” benzīntanks, strādā glābēji – VIDEO