Novembra pēdējās dienas bija nokrišņiem bagātas, vējainas un aukstas. Latvijas šodienas sniega sega ir biezākā sniega sega novembrī kopš 2021. gada, kad Sīļos tā sasniedza 28 cm, bet galvaspilsētā – 25 cm. Arī Latvijas dienvidrietumos šogad ir biezākā novembra beigu / decembra sākuma sniega kārta kopš 2012. gada, kad Liepājā sniega sega sasniedza 20 cm, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien ciklona ietekme saglabāsies, un daudzviet vēl turpināsies snigšana, bet nedēļas izskaņā ciklons atkāpsies un atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, līdz ar to arī nokrišņu daudzums mazināsies. 

Piektdien laika apstākļus turpinās noteiks ciklona darbība. Debesis būs lielākoties mākoņainas. Naktī gaidāms ilgstošs sniegs, atsevišķos rajonos tas būs stiprs. Dienas laikā nokrišņu intensitāte mazināsies – palaikam gaidāms neliels, bet Vidzemē mērens sniegs. Snigšanas laikā būtiski pasliktināsies redzamība un ceļi joprojām saglabāsies slideni! Pūtīs lēns vējš. Kā dienas, tā arī nakts stundās gaisa temperatūra pieturēsies 0…-6° robežās. 

Brīvdienās ciklons atkāpsies, laiks kļūs mierīgāks, tomēr ziemai raksturīgie laikapstākļi saglabāsies. Debesis lielākoties aizklās mākoņi, tomēr vietām starp mākoņiem uzspīdēs arī kāds saules stars. Sniegs gaidāms vairs tikai vietām. Pūtīs lēns vējš. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz -5…-11°, Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk, tur -1…-5°. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs -2…-8°, siltākam gaisam saglabājoties piekrastē.

Nākamās nedēļas pirmā puse būtiski neatšķirsies no decembra pirmajām brīvdienām, jo brīžiem uzsnigs, taču būtisks sniega segas pieaugums nav sagaidāms. Dominēs lēns vējš. Arī sals saglabāsies, vietām nakts stundās gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -11…-13°.

Iepriekšējais rakstsLatgalē nolaupa un pēc tam nogalina ar sevišķu cietsirdību
Nākamais rakstsParādās pavisam jaunas ziņas par tautā mīlēto mūziķi Ivo Fominu