Laikraksts “Diena” otrdienas, 6. jūlija, numurā vēsta, ka traģiski bojā gājušajam Latvijas izlases vārtsargam Matīsam Kivleniekam (24) nāves brīdī blakus atradies viņa komandas biedrs NHL klubā Kolumbusas “Blue Jackets”, draugs un Latvijas hokeja spilgtākā zvaigzne Elvis Merzļikins.

Zināms, ka abi atradušies privātā pasākumā Novi pilsētā netālu no Detroitas, Mičiganas štatā. Kādā brīdī apgāzta pirotehnikas kaste un raķetes sākušas lidot visos iespējamos virzienos. Pasākuma dalībnieki glābušies kur nu kurais – noprotams, ka Kivlenieks centies izkļūt no burbuļvannas un paslīdējis, traumējot galvu. Tomēr autopsijā noskaidrotais nāves iemesls ir cits – raķete vai tās atlūza trāpījusi sirds muskulī.

Laikraksts “Diena” rīcībā esošā informācija liecina, ka Kivleniekam blakus atradies Merzļikins, kuram Matīss pirms nāves teicis pēdējos vārdus. Brīdī, kad atsteigušies mediķi, Latvijas hokeja izlases jaunais vārtsargs jau bija miris. Līdz pirmdienas pusnaktij Merzļikina sociālajos tīklos par notikušo liecināja vien īsstāsts jeb storijs, kurā ievietots Kivlenieka attēls un paraksts “Mīlu Tevi, mans mazais brāli!”, bet vēlāk ievietots arī emocionāls foto un atvadu vārdi, kuri apstiprina, ka abi atradušies kopā arī Matīsa pēdējā vakarā.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elvis Merzlikins (@merzly)

Laikraksts vēsta, ka pēc pasaules čempionāta Kivlenieks desmit dienas ar ģimeni atpūties Spānijā, bet pēc tam devies uz treniņiem ASV, kur aizvien uzstājīgāk klauvēja pie NHL durvīm. Uz mūžiem viņa statistika paliks astoņas Kolumbusas “Blue Jackets” formā aizvadītās spēles un divas uzvaras. Tāpat neaizmirstams ir panākums 2:0 Rīgā pret nākošajiem pasaules čempioniem kanādiešiem.

Dusi Dieva mierā, Matīs…

 

 

Iepriekšējais rakstsPasaule ierauga vietu, kur dzīvību zaudēja latviešu vārtsargs Kivlenieks – VIDEO
Nākamais rakstsDiemžēl otrdienas rīts sācies ar vairākām skumjām ziņām