Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, “Maxima Latvija” meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu. Lasis jaunā veidolā – Raimonda Zommera laša fileja ar Indijas garšu

 

“Šī recepte ir ideāla tiem, kuri vēlas ātri un viegli pagatavot ko garšīgu, neizmantojot daudzas sastāvdaļas. Indijas garšvielas piešķir lasim jaunu un bagātīgu garšu, kas patiks visai ģimenei, iespējams pat arī mazākajiem. Tieši šobrīd “Maxima Latvija” veikalos par īpaši izdevīgām cenām var iegādāties svaigu laša fileju – tāpat arī šai receptei var izmantot foreli vai paliju. Gatavojot zivs ēdienu svarīgi ir atcerēties, ka no tā var pagatavot arī zivs buljonu, kas noderēs, kad vajadzēs ātri pagatavot gardu maltīti visai ģimenei, stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Laša fileja ar Indijas garšu

 

Sastāvdaļas:

Vesels lasis (var izmantot arī paliju vai foreli)

300 g Saldais krējums

120 g “Korma” mērce

10 g “Tom Kha” zupas garšviela

25 g Citrona sula

180 g Sparģeļi

100 g Mazā paprika

180 g Ķiršu tomāti

40 g Spināti

Pagatavošanas gaita:

  1. Sagatavojam laša steikus: zivi sagriežot vairākos vienāda izmēra medaljonos
  2. Pagatavo mērci: uzsilda pannu un tad tajā lej iekšā saldo krējumu, “Korma” mērci un visu izmaisa kārtīgi. Pēc tam pievieno “Tom Kha” zupas garšvielu un vēlreiz kārtīgi visu izmaisa un pievieno citrona sulu.
  3. Gatavojam lasi: pagatavotajā mērcē uz lēnas uguns liek cepties sagatavotos laša medaljonus. Tos uz vienas puses cep aptuveni trīs minūtes, apgriež uz otru pusi un turpina gatavot.
  4. Sagatavojam dārzeņus: kamēr zivs gatavojas, sparģeļiem nogriežam cietos galus. Mazās paprikas pārgriež uz pusēm un izņem ārā sēkliņas un ķiršu tomātus noņemam no zariņiem.
  5. Sagrieztos dārzeņus liek pannā un gatavo apmēram divas minūtes. Beigās mērcē iecilā svaigus spinātus.
  6. Zivs gabaliņus ar mērci pasniedz kopā ar svaigiem spinātiem.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsPēc ilgāka pārtraukuma parādās jaunas ziņas par mūziķi Andri Ābelīti
Nākamais rakstsPēc pastrādātajām šausmām Iļģuciemā draud mūža ieslodzījums