INFORMĀCIJA PAPILDINĀTA 08.05.2023. pulksten 11.00

Trešo dienu turpinās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas pasākumi; tiek mainīta meklēšanas taktika.

Izmantojot tehnisko aprīkojumu un cikvekresurusu, Justīnes meklēšanas darbi norisinājās visas nakts garumā, taču diemžēl bez panākumiem. Kopš meitenes pazušanas Valsts policija sadarbībā ar citiem dienestiem un organizācijām ir vairākkārt pārmeklējusi apkārti, kā arī tajā esošās akas un ūdenstilpes. Šobrīd Valsts policija izstrādā meklēšana taktikas maiņu, taču kā līdz šim, meklēšanas darbi netiks pārtraukti.

Šodien Justīnes meklēšanā piedalīsies Valsts policija un Valsts robežsardze. Tāpat meklēšanā arī šodien tiks izmantots Valsts robežsardzes helikopters. Notikuma vietā policija koordinē meklēšanas pasākumus, tostarp arī brīvprātīgo iesaistīšanos, taču šobrīd lielāks brīvprātīgo skaits nav nepieciešams. Nepieciešamības gadījumā Valsts policija ziņos par papildus brīvprātīgo aicināšanu.

Kā līdz šim Valsts policija rūpīgi pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija joprojām ir izvirzīta, ka meitenīte pašrocīgi pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

🔴 Atgādinām, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

☎️ Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

___________

PAPILDINĀTS 07.05.2023. pulksten 19.50: Jau trešo diennakti turpinās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas pasākumi; meklēšanu turpināja arī naktī.

Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju “K9 SOS cilvēku meklēšana”, “Bezvēsts.lv” un brīvprātīgajiem arī svētdien visas dienas garumā veica plašus pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumus. Kopš Justīnes pazušanas brīža ir vairākkārtīgi pārmeklēta teritorija jau 20 km apkārtnē no meitenes pazušanas vietas, ar ūdens dronu palīdzību pārbaudītas tuvākās ūdenstilpes, izsūknēti dīķi. Diemžēl pagaidām meklēšanas pasākumi ir bez panākumiem.

Tāpat kā pagājušajās naktīs, arī naktī uz pirmdienu policija kopā ar kolēģiem, dienestiem un organizācijām turpināja meklēt septiņgadīgo Justīni.

Arī svētdien meklēšanas pasākumos piedalījās liels brīvprātīgo skaits. Rūpēs par brīvprātīgo drošību, policija aicina iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus diennakts tumšajā laikā.

Vienlaikus aicinām iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

PAPILDINĀTS 07.06.2023. pulksten 9.55: Turpinās plaši Rogovkā pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas pasākumi.

Jau divas dienas kopš meitenes pazušanas plaši dienestu un brīvprātīgo spēki ir vairākkārt pārbaudījuši ciema teritoriju un tās apkārtni. Arī šonakt turpinājušies aktīvi meklēšanas pasākumi. Pagaidām diemžēl bez būtiskiem panākumiem, bet darbs turpinās un pazudusī meitenīte tiek meklēta.

Valsts policija pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija tiek izvirzīta, ka meitenīte pašrocīgi pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd tie ir bez pozitīva rezultāta.

Justīnes meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits no Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Zemessardzes, brīvprātīgo organizācijām, brīvprātīgajiem. Tāpat piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru, Valsts robežsardzes kinologi.

🔴Jau kopš sešiem rītā darbu turpina liels brīvprātīgo skaits un ir jau nokomplektētas vairākas meklētāju grupas, tāpēc plašāka brīvprātīgo iesaiste šobrīd nav nepieciešama. Rūpēs par brīvprātīgo drošību, aicinām iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus! Ja būs nepieciešama plašāka brīvprātīgo iesaiste, policija par to nekavējoties informēs!

Atgādinām, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

PAPILDINĀTS 06.05.2023. pulksten 22.55: Šonakt brīvprātīgo palīdzība Justīnes Reinikovas meklēšanā vairs nav nepieciešama; Valsts policija aicina ierasties palīgā brīvprātīgos svētdien, sākot no pulksten 6.00!

Valsts policija izsaka pateicību brīvprātīgajiem, kuri līdz šim brīdim iesaistījās septiņgadīgās meitenes meklēšanas pasākumos. Taču, ņemot vērā, ka ir iestājies diennakts tumšais laiks, un rūpēs par brīvprātīgo drošību, aicinām iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus un uzticēties profesionāļiem!

🔴 Ja Justīnes meklēšanas pasākumus būs jāturpina arī rīt, Valsts policija gaidīs ierodamies brīvprātīgos rītdien, 7. maijā, pulksten sešos no rīta Rogovkas centrā pie Nautrēnu (Rogovkas) Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcas.

Tāpat aicinām ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

Vēršam uzmanību, ka šis ieraksts tiks atjaunots ar jaunāko informāciju, tostarp par brīvprātīgo iesaistes nepieciešamību!

⚠️ PAPILDINĀTS 06.05.2023. pulksten 11.15: Visu nakti turpinājušies septiņgadīgās Justīnes Reinikovas meklēšanas pasākumi; Valsts policija aicina atsaukties aculieciniekus un brīvprātīgos!

Visu nakti Valsts policija, piesaistot dienesta resursus arī no Valsts robežsardzes, Zemessardzes, K9 Sos Cilvēku meklēšanas un brīvprātīgajiem, nepārtraukti veikuši meklēšanas pasākumus. Meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits, kā arī piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters un tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru.

Šobrīd policija koordinē meklēšanas darbības, tostarp brīvprātīgo iesaisti, un jau ir nokomplektētas dažas meklētāju grupas.

🔴 Vienlaikus Valsts policija aicina palīgā brīvprātīgos arī šodien, pulcējoties Rēzeknes novada, Nautrēnu pagasta Rogovkas centrā, pie Nautrēnu (Rogovkas) Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcas. Tur sagaidīs policija un attiecīgi tālāk koordinēs meklēšanas pasākumus un posmus. Šobrīd brīvprātīgo atbalsts ir nepieciešams visas dienas laikā, ja tas mainīsies, policija par to ziņos.

Tāpat Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri vakar, 5. maijā, redzējuši septiņgadīgo meiteni, informējot par to policiju pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

Atgādinām, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirknis meklē septiņgadīgo Justīni Reinikovu, kura vakar, 5. maijā, ap pulksten 19.00 izgāja no dzīvesvietas Rēzeknes novadā, Nautrēnu pagastā, Rogovkā, un līdz šim brīdim nav atgriezusies, kā arī nav zināma viņas atrašanās vieta.

Pazīmes: augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

Bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos.

☎️Valsts policija aicina aplūkot meitenes fotogrāfiju un atsaukties ikvienu, kurš zina viņas iespējamo atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

 

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. maijs
Nākamais rakstsIzdevies atrast nepilngadīgo meiteni, kura piektdien pazuda Rīgā