Šī gada vasarā “Prāta Vētra” dosies koncerttūrē “Gads bez kalendāra” un uzstāsies piecās Latvijas pilsētās – 23. jūlijā Jelgavā, 30. jūlijā Valmierā, 6. augustā Daugavpilī, 13. augustā Ventspilī un 20. augustā Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē. Koncertos dzirdēsim gan “Prāta Vētras” zelta repertuāru, gan jaunā albuma “Gads bez kalendāra” dziesmas ar mūsdienu tautas mūzikas grupas “Tautumeitas” piedalīšanos.

“Gatavojoties koncertiem visā Latvijā, tāpat kā iepriekš turpinām būt atbildīgi un dabai draudzīgi. Gribētos, lai mūsu organizētie koncerti būtu paraugs ilgtspējīgu un dabai draudzīgu pasākumu rīkošanai. Pagaidām vēl ne uz visiem 100%, bet ar cerīgu skatu nākotnē kopā ar sadarbības partneriem koncertos plānojam piedāvāt depozīta dzērienu glāzes, izmantosim dabai draudzīgāku degvielu elektrības ražošanai un kopā ar apdrošināšanas sabiedrību “Balcia Insurance SE” visos koncertos būvēsim novietnes, kur ikviens varēs droši atstāt savu velosipēdu, skeitborda dēli, elektrisko skūteri vai kādu citu dabai draudzīgu pārvietošanās līdzekli,” pauž grupas ģenerālmenedžere Aija Auškāpa. Koncerttūres vajadzībām tiks izmantota arī “Neste MY” atjaunojamā dīzeļdegviela, kas tiek ražota no simtprocentīgi atjaunojamiem resursiem, bet pēc koncertiem plānots parūpēties arī par to, lai mājās varētu doties ar papildu norīkotu sabiedrisko transportu.

“Iepriekšējo dabai draudzīgu koncertu pieredze ļāvusi mums saprast, no kā varam atteikties pavisam vienkārši. Pasaulē ir daudz piemēru, kur mūziķi piedomā, lai koncertu norises procesā samazinātu savu ekoloģisko pēdu, turpinot radīt neaizmirstamas emocijas”, papildina Aija Auškāpa. “Prāta Vētras” komanda aicina internetā iegādātās koncertu biļetes neprintēt, bet saglabāt tās savā viedierīcē un pie ieejas uzrādīt digitāli. Biļetes uz koncertiem visā Latvijā pieejamas biļešu tirdzniecības vietnē eKase.lv, TC Spice informācijas centrā un pilsētu kasēs Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī. Iegādājoties biļeti internetā, pieejams arī eKase.lv jaunums – biļešu apdrošināšana sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Balcia Insurance SE”, kas paredz naudas līdzekļu atmaksu, ja uz koncertu nav iespējams ierasties iepriekš neparedzētu apstākļu dēļ.

“Prāta Vētras” komanda atgādina, ka Ukraiņi, kurus uz Latviju atvedušas bēgļu gaitas, būs koncertu goda viesi un varēs tos apmeklēt bez maksas. Ieeja koncertos būs iespējama, uzrādot Ukrainā izdotu derīgu personu apliecinošu dokumentu. Koncerttūri “Gads bez kalendāra” atbalsta apdrošināšanas sabiedrība Balcia Insurance SE, tirdzniecības centrs Spice, Neste Latvija, pārvadātājs DSV, ziņu portāls Delfi, TV3 Group, Dienas Mediji, žurnāls OK! un Radio TEV. “Prāta Vētras” koncerttūres “Gads bez kalendāra” gatavošanās procesam un aizkulisēm var sekot līdzi grupas sociālajos tīklos Facebook https://www.facebook.com/BrainStormLV, Instagram https://www.instagram.com/brainstormofficial/ un mājaslapā www.pratavetra.lv.

Iepriekšējais rakstsArī vairāki letāli gadījumi – sākoties brīvlaikam, “Sadales tīkls” izplata svarīgu paziņojumu
Nākamais rakstsMaģisks rituāls palīdz latvietei tikt pie jauna auto