Garšīgi, veselīgi, katram tieši tā, kā vajadzīgs, – food tech jaunuzņēmums fresh.club gatavo svaigas, personalizētas premium segmenta maltītes, ko katru dienu piegādā tieši līdz klienta durvīm. Tas ir ēdiens dažādiem dzīvesveidiem: gan aizņemtiem cilvēkiem, kas labprāt ietaupītu gatavošanas laiku, gan tiem, kuri sporto un vēlas palielināt muskuļu masu vai samazināt svaru. Fresh.club ietaupa laiku un atvieglo dzīvi – iepērkas, skaita kalorijas, sver produktus un darbojas pie plīts klienta vietā. To novērtē arī vietējās slavenības.

 

Vērtē Latvijas bronzas izlases hokejists Uvis Balinskis

Kā norāda fresh.club uztura speciāliste Anna Paula Auziņa, atkarībā no dzīvesveida vienam klientam pusdienās vajadzētu 900 kaloriju, citam būtu vēlamas 500, bet kalorijas, bez šaubām, nav vienīgais, kas definē, vai uzturs ir veselīgs. Viņa piebilst – liela nozīme ir arī ēdiena pagatavošanas tehnoloģijai un praksei, izmantojot tikai augstākās kvalitātes izejvielas, gana daudz dārzeņu un augļu, kā arī atturoties no liela piesātināto taukvielu daudzuma, sāls, cukura un rūpnieciski ražotu pusfabrikātu izmantošanas. Daudzi fresh.club pastāvīgie klienti ir jauni profesionāļi, kuri dzīvē ir pietiekami aizņemti ar citām lietām, nevis kaloriju skaitīšanu un gatavošanu. Starp viņiem – arī Latvijas bronzas hokeja izlases aizsargs Uvis Balinskis. 

“Profesionālam sportistam pēc smagiem treniņiem un spēlēm ir ļoti svarīgs labs uzturs. Fresh.club piedāvā kvalitatīvu un veselīgu ēdienu, kas man palīdz uzpildīt ķermeni ar pašu svarīgāko, lai justos labi. Ikdienā ar fresh.club arī ietaupu daudz laika, jo nav jādodas uz veikalu un jādomā, ko ēdīšu, – viss jau ir sagatavots un piegādāts iepriekšējā dienā, ēdiens ir ļoti garšīgs, daudzveidīgs un, pats galvenais, – veselīgs,” pieredzē dalās Uvis Balinskis.

https://drive.google.com/drive/folders/1mzR64k2JVnCGjc60GTWdwi7YETyEmSob
Publicitātes foto

Izmēģinājusi arī rakstniece Dace Rukšāne

Fresh.club ēdienkarti izstrādā uztura speciālisti sadarbībā ar pārtikas tehnologu un pavāriem, katru dienu radot veselīgas receptes, lai nodrošinātu klientiem plašu izvēli, jaunas veselīgu ēdienu idejas un garšīgus pārsteigumus. Viena no fresh.club pirmajām klientēm ir rakstniece Dace Rukšāne. 

“Ikdienā nav vienkārši domāt par sabalansētām maltītēm un skaitīt kalorijas. Bet tagad varu nelauzīt galvu par ēdiena gatavošanu, jo šajās maltītēs veselīgi produkti sakombinēti tā, ka ir arī garšīgi. Pašai gatavojot veselīgu ēdienu mājās, tas ne vienmēr izdodas. Mani patīkami pārsteidz arī garšu daudzveidība,” stāsta Dace Rukšāne. 

Viņai fresh.club jau ir savs iecienītākais ēdiens – veselīgas, bet bezgalīgi gardas pankūciņas. Lielas cerības uz jauno ēdienu viņa saista ar ziemu, kad dzīvesveids kļūst mazkustīgāks un sezonas specifika nozīmē mazāku svaigu dārzeņu un augļu pieejamību.

Katru nedēļu fresh.club tiek izstrādātas, pārbaudītas un ieviestas gatavošanā 10–15 veselīgas receptes. “Jaunas receptes radīšana var būt izaicinošs uzdevums, jo jāņem vērā virkne dažādu noteikumu – lai ēdiens būtu sabalansēts, lai maltīte ir pietiekami apjomīga un un uzturvielām bagāta, lai tiktu iekļauti nepieciešamie ogļhidrāti, olbaltumvielas, tauki, šķiedrvielas būtu nepieciešamajā daudzumā, lai ēdiens būtu funkcionāls, ērti piegādājams un lietojams,” stāsta fresh.club uztura speciāliste Anna Paula Auziņa. 

Fresh.club vadītājs un līdzdibinātājs Danieļs Marheļs stāsta: “Mūsu galaprodukts ir svaigs, veselīgs un garšīgs ēdiens, bet ceļš pie tā ir balstīts tehnoloģijās. Ekspertu loma šajā procesā ir radošums un zināšanas, pārējo paveic programmatūra. Klients reģistrējas mūsu mobilajā lietotnē un norāda informāciju par savu svaru, dzīvesveidu, vēlamajiem mērķiem. Tālāk mūsu algoritms katram klientam individuāli aprēķina nepieciešamo kaloriju daudzumu un pielāgo katru recepti un produktu apjomu, lai varētu pagatavot tieši tik daudz un tieši tādu ēdienu, kāds klientam ir vispiemērotākais. Pavāri gatavo pēc stingri noteiktas tehnoloģijas un seko norādēm virtuves vadīšanas sistēmā, lai ēdiens būtu tieši tik veselīgs un garšīgs, kā to iecerējis uztura speciālists.”

 

Par fresh.club

Uzņēmuma dibinātāji un aizsācēji ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmuma Nutrameg līdzdibinātājs Kristofs Blaus un ilggadējais Printify Produktu izstrādes daļas vadītājs Daniels Marheļs kopā ar pārtikas tehnologu Raivi Driksnu un uztura speciālisti, treneri Annu Paulu Auziņu. Ēdienu gatavo kvalificētu pavāru komanda, un pavisam šobrīd fresh.club komandā ir vairāk nekā 20 dažāda profila speciālistu – progammētāji, uztura speciālisti, pārtikas tehnologi, pavāri u. c. Jaunais uzņēmums gatavo un piegādā veselīgu ēdienu klientiem Rīgā un tās apkārtnē.

 

Fresh.club mobilā lietotne pieejama iPhone un Android telefonos bez maksas – spied šeit!

Iepriekšējais raksts“Joprojām nespēju noticēt…” Iztērējot nepilnus 6 eiro, tiek pie sapņa piepildījuma
Nākamais rakstsJauks notikums pazīstamās dziedātājas Lindas Leen dzīvē